Αγκινάρες φρικασέ

Αγκινάρες φρικασέ, ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο. Μαγειρεμένες με το χυμό λεμονιού, κρεμμύδι και  φρέσκο άνηθο, και μια πηχτή σάλτσα, οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε γεύση!

Αγκινάρες φρικασέ

Αγκινάρες φρικασέ

Υλικά για 4 άτομα

  • 12 αγκινάρες
  • 1 λεμόνι
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο άνηθο
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 αυγό
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Αυτό που χρειάζεται περισσότερο χρόνο στην ετοιμασία αυτής της συνταγής είναι το καθάρισμα της αγκινάρας.

Αφαιρέστε τα φύλλα της αγκινάρας. Κόψτε την αγκινάρα στη μέση και αφαιρέστε το χνούδι που καλύπτει το εσωτερικό της.

Βάλτε τις καθαρισμένες αγκινάρες σε ένα μπολ με νερό και το χυμό ενός λεμονιού, ώστε να μην μαυρίσουν (1 λεμόνι για 2 λίτρα νερό) .

Αφαιρέστε την εξωτερική φλούδα και την άκρη από τα κοτσάνια και βάλτε τα στο νερό με το χυμό  του λεμονιού.

Αν τα εσωτερικά φύλλα της αγκινάρας είναι μαλακά, μπορείτε να τα αφήσετε, κόβοντας μόνο τις άκρες.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και αφήστε να μαραθεί το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Προσθέστε τις αγκινάρες, αφού τις στραγγίσετε καλά, τον ψιλοκομμένο άνηθο και ένα ποτήρι ζεστό νερό.

Επίσης, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και  μαγειρέψτε, με σκεπασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, για 15-20 λεπτά.

Χωρίστε τον κρόκο του αυγού από το ασπράδι. Χτυπήστε το ασπράδι μέχρι να γίνει μαρέγκα, περιχύστε με λίγη σάλτσα από τις αγκινάρες και μια κουταλιά λεμόνι και συνεχίστε το χτύπημα. Προσθέστε τον κρόκο ανακατεύοντας συνεχώς προς την ίδια κατεύθυνση.

Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το αυγό, ανακατεύοντας απαλά με τις αγκινάρες.

Οι αγκινάρες φρικασέ είναι έτοιμες!

Συμβουλές

Ο χρόνος μαγειρέματος ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος της αγκινάρας. Μπορείτε να ελέγξετε το μαγείρεμα τρυπώντας μια αγκινάρα με ένα πιρούνι. Αν η αγκινάρα είναι τρυφερή το φαγητό σας είναι έτοιμο.

Εάν, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, η σάλτσα στεγνώσει, πριν είναι έτοιμες οι αγκινάρες, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ζεστό νερό.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Ψάρι καπόνι με πορτοκάλι Successivo Γλυκιά τάρτα με ανθότυρο