Αλμυρές κρέπες με τυριά

Οι αλμυρές κρέπες με τυριά, με γέμιση τυρί μοτσαρέλα, φοντίνα και τριμμένο γκράνα παντάνο και καλυμένες με μπεσαμέλ, είναι ένα νόστιμο πιάτο που σερβίρεται ζεστό.
Εύκολο, απαιτεί μόνο λίγο χρόνο για να ετοιμάστετε τις κρέπες, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αξίζει τον κόπο
.

Αλμυρές κρέπες με τυριά

Αλμυρές κρέπες με τυριά

Υλικά για 4 άτομα

για τις κρέπες

  • 50 γρ αλεύρι
  • 30 γρ βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 1/2 ποτήρι γάλα (περίπου 100 γρ)
  • αλάτι

για τη γέμιση

  • 1 μοτσαρέλα
  • 70 γρ τυρί φοντίνα
  • 60 γρ τριμμένο τυρί γκράνα παντάνο
  • μοσχοκάρυδο

για τη μπεσαμέλ

  • 30 γρ βούτυρο
  • 30 γρ αλεύρι
  • 400 ml γάλα
  • αλάτι

Διαδικασία

Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι γάλα, κατά προτίμηση σε θερμοκρασία δωματίου, σε ένα μπολ, προσθέστε το αλεύρι και χτυπήστε τα μαζί μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα; προσθέστε τα αυγά, χτυπημένα χωριστά, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι. Χτυπήστε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ενα λείο μείγμα.

Λιώστε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι, ρίξτε περίπου 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα και ετοιμάστε μια λεπτή κρέπα.Συνεχίστε με αυτόν τον τρόπο έως ότου τελειώσει το μείγμα . Εγώ ετοίμασα 12 κρέπες.

Ψιλοκόψτε μαζί το τυρί μοτσαρέλα και το τυρί φοντίνα, προσθέστε το τριμμένο γκράνα παντάνο και αρωματίστε με μοσχοκάρυδο.

Τοποθετήστε λίγο από το μείγμα τυριών (περίπου 1 κουταλιά της σούπας) στην άκρη κάθε κρέπας και τυλίξτε την.

Τοποθετήστε τις κρέπες σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ.

Ετοιμάστε τη μπεσαμέλ, λιώνοντας σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.  Προσθέστε σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Αλατίστε.

Ρίξτε τη μπεσαμέλ πάνω στις κρέπες, πασπαλίστε με λίγο τριμμένο τυρί γκράνα παντάνο και  βάλτε τις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ° C, για περίπου δέκα λεπτά.

Οι αλμυρές κρέπες με τυριά είναι έτοιμες. Γευστείτε τις ζεστές!

Ιδέα

Μπορείτε να ετοιμάσετε τις κρέπες εκ των προτέρων, να τις βάλετε στην κατάψυξη, στη συνέχεια να τις βγάλετε όταν θέλετε και, αφού τις ξεπαγώσετε, να τις βάλετε στο φούρνο για 10 λεπτά πριν τις σερβίρετε.

Σημείωση

Αν δεν βρείτε τυρί γκράνα παντάνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παρμιτζιάνο.

Precedente Καλκάνι στο φούρνο Successivo Σαλάτα με βελγικό αντίδι και μανταρίνια