Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια

Το αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια είναι ένα πολύ νόστιμο κυρίως πιάτο ή ορεκτικό. Ενα μαλακό κέικ, ιδανικό για μπουφέ ή για ένα πικ-νικ. Εύκολο στην προετοιμασία, αυτό το αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια είναι ιδανικό και για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή.

Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια

Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 380 γρ κολοκυθάκια
  • 430 γρ αλεύρι
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ. γ. μαϊντανό
  • 2 κ. γ. δεντρολίβανο
  • 3 αυγά
  • 4 κ. σ. γάλα
  • 140 γρ γιαούρτι
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κ. γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ. γ. αλάτι
  • 1 κουταλιά βούτυρο

Διαδικασία

Ξεκινώντας την ετοιμασία για το αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια, πλύντε τα κολοκυθάκια, αφαιρέστε τις άκρες και τρίψτε τα, στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.

Βάλτε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι και πιέστε τα με τα χέρια σας  να στραγγίσουν τα υγρά τους.

Αλατίστε τα κολοκυθάκια και αφήστε τα για 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και το δεντρολίβανο.

Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέστε τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το μαϊντανό, το σκόρδο και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και ανακατέψτε όλα τα υλικά, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το γάλα, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και χτυπήστε τα καλά με ένα σύρμα.

Ρίξτε στο μείγμα με τα αυγά τα τριμμένα κολοκυθάκια, αφού τα στύψετε πάλι καλά με τα χέρια σας.

Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατέψτε καλά.

Στο σημείο αυτό, προσθέστε στο μείγμα με το αλεύρι το μείγμα με τα κολοκυθάκια και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα .

Βουτυρώστε δυο φόρμες για κέικ, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, και ρίξτε μέσα το μείγμα.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ° C, για 30-40 λεπτά.

Όταν ψηθεί, το αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια θα έχει ροδίσει στην επιφάνεια και αν το τρυπήσετε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο θα πρέπει να βγει στεγνή.

Βγάλτε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει, πριν το βγάλετε από τη φόρμα και το κόψετε σε φέτες.

Σερβίρετε το αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος!

Συμβουλές

Εάν σας περισσέψει ένα κομμάτι κέικ,  μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.

Μπορείτε να το σερβίρετε, αφού το ζεστάνετε λίγο στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Κέικ καρύδας Successivo Σαλάτα με βαλεριάνα και cranberries