Αλμυρό κέικ με σολομό και τυρί 

Το αλμυρό κέικ με σολομό και τυρί είναι ένα νόστιμο και ελαφρύ ορεκτικό, ιδανικό για μια ειδική περίσταση, όπως ένα οικογενειακό γεύμα ή ένα δείπνο με φίλους. Επίσης τέλειο για το μενού των εορταστικών ημερών!

Αλμυρό κέικ με σολομό και τυρί 

Αλμυρό κέικ με σολομό και τυρί 

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 150 γρ αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 150 γρ τυρί Φιλαδέλφεια
  • 50 γρ γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ καπνιστό σολομό
  • 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ για αλμυρά κέικ
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Αλμυρό κέικ με σολομό και τυρί, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, με την οποία θα κάνετε μια καλή εντύπωση σε κάθε περίσταση!

Για να ξεκινήσετε την προετοιμασία του κέικ σας,  σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ, χτυπήστε τα καλά και προσθέστε το τυρί,  αλάτι και  πιπέρι.

Χτυπήστε καλά μέχρι να ενωθεί το τυρί με τα αυγά και  να γίνει ένα μείγμα κρεμώδες, χωρίς σβώλους.

Προσθέστε το γάλα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, και ανακατέψτε καλά.

Κοσκινίστε το αλεύρι και τη μπέικιν πάουντερ και προσθέστε τα στο μείγμα, ρίχνοντας λίγο κάθε φορά και ανακατεύοντας για να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέστε το ελαιόλαδο, τον καπνιστό σολομό, τον οποίο έχετε προηγουμένως κόψει κομματάκια και το σχοινόπρασο, κατά προτίμηση φρέσκο, αν έχετε.

Πάρτε μια φόρμα,  βουτυρώστε την και αλευρώστε την και ρίξτε μέσα το μείγμα για το κέικ.

Αν έχετε φόρμα σιλικόνης φτάνει να την βουτυρώσετε ελαφρώς.

Ψήστε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.

Αφαιρέστε το αλμυρό κέικ με σολομό και τυρί  από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. Στη συνέχεια, μπορείτε να το βάλετε σε μια πιατέλα και να γαρνίρετε με μαϊντανό.

Μπορείτε να παρουσιάσετε το κέικ ολόκληρο ή ήδη κομμένο σε φέτες.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Γαλακτομπούρεκο με κρέμα ζαχαροπλαστικής Successivo Κουλουράκια κανέλας