Αφράτο κέικ σοκολάτας

Το αφράτο κέικ σοκολάτας, καλυμμένο με γλάσο από σοκολάτα, είναι ένα γλυκό πολύ νόστιμο, ιδανικό για ένα σνακ, αλλά και για να ολοκληρώσετε ένα γεύμα με την οικογένεια ή τους φίλους.

Αφράτο κέικ σοκολάτας

Αφράτο κέικ σοκολάτας

Υλικά για 10 άτομα

  • 200 γρ βούτυρο
  • 380 γρ ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 100 γρ γάλα
  • 2  βανίλιες
  • 85 γρ κακάο
  • 250 γρ αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • μια πρέζα αλάτι

Για το γλάσο

  • 150 γρ κουβερτούρα
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Περάστε το αλεύρι μέσα από ένα κόσκινο και ανακατέψτε το με το μπέικιν πάουντερ, επίσης κοσκινισμένο. Πάρτε το βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, και χτυπήστε το καλά με τη ζάχαρη -μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρικό μίξερ.

Πάρτε τα αυγά και ξεχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους. Προσθέστε τους κρόκους αυγών στο μείγμα βουτύρου και ζάχαρης, ένα κάθε φορά.

Ρίξτε το γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου, στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά.

Επίσης, προσθέστε τις βανίλιες, το κακάο κοσκινισμένο και μια πρέζα αλάτι, ανακατεύοντας συνεχώς.

Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών και προσθέστε στο μείγμα λίγο αλεύρι και λίγη μαρέγκα, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να τελειώσουν.

Εν τω μεταξύ, συνεχίστε να ανακατεύετε τη μαρέγκα, πάντα προς την ίδια κατεύθυνση.

Πάρτε ένα ταψί  φούρνου, ή μια φόρμα σιλικόνης, βουτυρώστε το  και ρίξτε το μείγμα για το κέικ.

Ψήστε το κέικ σοκολάτας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 50 λεπτά.

Για να είστε σίγουροι ότι το κέικ είναι έτοιμο τρυπήστε το με ένα μακαρόνι  και αν βγει καθαρό το κέικ είναι έτοιμο.

Ετοιμάστε τώρα το γλάσο, ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με τη μαύρη σοκολάτα, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Αφήστε το αφράτο κέικ σοκολάτας να κρυώσει και περιχύστε με το γλάσο, ρίχνοντάς το λίγο  λίγο.

Αν, ενώ ρίχνετε το γλάσο τείνει να πυκνώσει, μπορείτε να το ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά.

Το αφράτο κέικ σοκολάτας σας είναι έτοιμο να το απολαύσετε!

Συμβουλή

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος μην ανοίγετε ποτέ το φούρνο γιατί το κέικ θα ξεφουσκώσει. Μπορείτε να ανοίξετε μόνο στο τέλος για να ελέγξετε το ψήσιμο.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Σπαγγέτι με χάβαρα Successivo Σάλτσα με ρίγανη