Ζυμαρικά με κολοκύθα και μαύρες ελιές

Τα ζυμαρικά με κολοκύθα και μαύρες ελιές είναι ένα πιάτο φθινοπωρινό, εποχή της κολοκύθας, εύκολο, νόστιμο και πολύχρωμο. Ένα ελαφρύ πιάτο που συνδυάζει τη λεπτή γεύση της κολοκύθας με την πιο δυνατή γεύση του μπέικον και των μαύρων ελιών.

Ζυμαρικά με κολοκύθα και μαύρες ελιές

Ζυμαρικά με κολοκύθα και μαύρες ελιές

Υλικά για 4 άτομα

  • 400 γρ ζυμαρικά
  • 40 γρ μπέικον
  • 5ο γρ βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 400 γρ κολοκύθα
  • δενδρολίβανο
  • μαύρες ελιές
  • μαϊντανό
  • σάλτσα Worcester
  • τριμμένο τυρί γκράνα παντάνο
  • τυρί παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Τα ζυμαρικά με κολοκύθα και μαύρες ελιές είναι ένα πιάτο εύκολο και γρήγορο στην ετοιμασία.

Κόψτε τη φλούδα της κολοκύθας. Πλύνε την κολοκύθα και κόψτε την σε κύβους, όχι πολύ μεγάλους.

Ψιλοκόψτε το μπέικον, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το δεντρολίβανο.

Ρίξτε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο και, όταν ζεσταθούν, προσθέστε το  μπέικον, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα, και σοτάρετε.

Προσθέστε την κολοκύθα σε κύβους και αφήστε να πάρει γεύση, ανακατεύοντας.

Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, και 1 κουτάλα νερό και μαγειρέψτε, με σκεπασμένη κατσαρόλα και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για 15-20 λεπτά, μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμη η κολοκύθα .

Προσθέστε τις μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, και μερικές σταγόνες σάλτσα Worcester.

Ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά ακόμα.

Εν τω μεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά, τύπου κοχύλια, και όταν θα είναι έτοιμα σουρώστε τα, ρίξτε από πάνω τη σάλτσα κολοκύθας και προσθέστε λίγο βούτυρο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ανακατέψτε τα ζυμαρικά, ώστε να πάρουν όλα γεύση από τη σάλτσα.

Ρίξτε, τέλος, από πάνω τριμμένο γκράνα παντάνο και τριμμένη παρμεζάνα.

Τα ζυμαρικά με κολοκύθα και μαύρες ελιές είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!

Σημείωση

Το γκράνα παντάνο είναι ένα τυρί που μοιάζει με την παρμεζάνα. Αν δεν βρείτε, βάλτε μόνο παρμεζάνα.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Ριζότο με γαρίδες Successivo Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο