Ζυμαρικά με κρέμα αρακά

Τα ζυμαρικά με κρέμα αρακά είναι ένα νόστιμο πιάτο, εύκολο  και έτοιμο σε πολύ λίγο χρόνο! Η κρέμα αρακά, που είναι μαγειρεμένος με ζωμό λαχανικών, περιέχει κρέμα γάλακτος και τριμμένη παρμεζάνα.

Ζυμαρικά με κρέμα αρακά

Ζυμαρικά με κρέμα αρακά

Υλικά για 4 άτομα

  • 400 γρ ζυμαρικά τύπου casarecce
  • 280 γρ αρακά
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 30 γρ βούτυρο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτάλες ζωμό λαχανικών
  •  2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι

Διαδικασία

Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το λάδι και αφήστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να μαραθεί.

Προσθέστε τον αρακά και αφήστε τον να πάρει γεύση για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας.

Ρίξτε στην κατσαρόλα 2 κουτάλες  ζωμό και μαγειρέψτε τον αρακά, σε μέτρια φωτιά και με σκεπασμένη κατσαρόλα, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Βάλτε τον αρακά στο μίξερ έως ότου γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.

Βάλτε πάλι την κρέμα αρακά στη φωτιά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το τριμμένο τυρί παρμεζάνα και κανονίστε το αλάτι.

Εν τω μεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίστε τα, βάλτε τα στην κατσαρόλα με την κρέμα αρακά και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά ανακατεύοντας.

Τα ζυμαρικά με κρέμα αρακά είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!

Συμβουλές

Αν η  κρέμα αρακά είναι πολύ πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά.

Αν θέλετε ένα νόστιμο πιάτο χωρίς τη χρήση της κρέμας γάλακτος, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με τυρί Φιλαδέλφεια.

Ετοίμασα αυτό το πιάτο με κατεψυγμένο αρακά. Αν χρησιμοποιείτε φρέσκο αρακά, ο χρόνος μαγειρέματός του μπορεί να διαφέρει. Ελέγξτε ότι μετά το μαγείρεμα είναι τρυφερός.

Μπορείτε να ετοιμάσετε αυτό το πιάτο με πέννες ή άλλου είδους παρόμοια, κοντά ζυμαρικά.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Μπρουσκέτα με ανθότυρο και καρότα Successivo Μαρμελάδα σύκο