Ζυμαρικά με πέστο βασιλικού

Τα ζυμαρικά με πέστο βασιλικού είναι ένα κλασικό πιάτο της ιταλικής κουζίνας. Το πέστο γίνεται με βασιλικό, σκόρδο, ελαιόλαδο, παρμεζάνα και τριμμένο τυρί πεκορίνο. Δεν θα σας πω ότι αυτή ειναι η παραδοσιακή συνταγή, γιατί βρήκα πολλές παραλλαγές. Η συνταγή που σας προτείνω είναι αυτή που δοκίμασα και μου αρέσει.

Ζυμαρικά με πέστο βασιλικού

Ζυμαρικά με πέστο βασιλικού

Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ πένες

για το πέστο βασιλικού

  • 100 γρ φύλλα βασιλικού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ κουκουνάρια
  • 70 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 30 γρ τριμμένο πεκορίνο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι

Διαδικασία

Τα ζυμαρικά με πέστο βασιλικού είναι ένα πιάτο που μπορείτε να ετοιμάσετε σε λίγο χρόνο! Μπορείτε να ετοιμάσετε το πέστο ενώ βράζετε τα  ζυμαρικά.

Πρώτα απ ‘όλα, πλύντε προσεκτικά το βασιλικό και στεγνώστε τον απαλά.

Βάλτε το βασιλικό στο μπλέντερ, προσθέστε τη σκελίδα το σκόρδο ξεφλουδισμένο, τα τριμμένα τυριά, τα κουκουνάρια, το ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίστε τα και ανακατέψτε τα με το πέστο.

Προσθέστε 2-3 κουταλιές από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά, και ανακατέψτε.

Απολαύστε ζυμαρικά με πέστο βασιλικού αμέσως!

Ετοιμασία του πέστο με το γουδί

Φυσικά, αν προτιμάτε, μπορείτε να ετοιμάσετε το πέστο βασιλικού με το γουδί, που είναι ο παραδοσιακός τρόπος.

Βάλτε τα κουκουνάρια και τη σκελίδα σκόρδο, κομμένο σε κομμάτια, στο γουδί  και λιώστε τα.

Προσθέστε τα φύλλα βασιλικού και μια πρέζα αλάτι και πολτοποιήστε τα περιστρέφοντας το γουδοχέρι μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιόμορφη κρέμα.

Προσθέστε τα τριμμένα τυριά, σιγά σιγά, ανακατεύοντας.

Ρίξτε, τέλος, το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας, μέχρι γίνει μια ομοιόμορφη σάλτσα.

Συμβουλή

Αν έχετε πολύ βασιλικό, μπορείτε να ετοιμάσετε όσο πέστο θέλετε και να το βάλετε στην κατάψυξη. Βάλτε σε  βαζάκια όση ποσότητα είναι αρκετή για να ετοιμάσετε το γεύμα για την οικογένειά σας, βάλτε τα στην κατάψυξη και ξεπαγώστε κάθε φορά μόνο την ποσότητα που χρειάζεστε.

Σημείωση

Φυσικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις πένες με το είδος των ζυμαρικών που προτιμάτε.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Φιλέτο μπακαλιάρου πλακί στο φούρνο Successivo Πιλάφι με σαφράν