Καρμπονάρα με κολοκλυθάκια

Η καρμπονάρα με κολοκλυθάκια είναι ένα νόστιμο πιάτο, η χορτοφαγική εκδοχή της κλασικής καρμπονάρας. Ένα εύκολο πιάτο, σε σύντομο χρονικό διάστημα, που αρέσει σε όλους τους λάτρεις της καρμπονάρας!

Καρμπονάρα με κολοκλυθάκια

Καρμπονάρα με κολοκλυθάκια

Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ σπαγγέτι
  • 350 γρ κολοκλυθάκια
  • 2 αυγά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • τριμμένο τυρί πεκορίνο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Κόψτε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, πλύντε τα και κόψτε τα σε κυβάκια.

Καθαρίστε τις σκελίδες σκόρδο και βάλτε τις να ροδίσουν ελαφρά σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.

Προσθέστε τα κολοκυθάκια, αλάτι, πιπέρι και αφήστε τα να ροδίσουν, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντάς τα συχνά με μια ξύλινη κουτάλα.

Βράστε τα σπαγγέτι σε άφθονο, αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα και ρίξτε τα στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια. Αφήστε τα για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας.

Βγάλτε τις σκελίδες σκόρδου.

Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί και ανακατέψτε καλά.

Βγάλτε το τηγάνι με τα σπαγγέτι από τη φωτιά, ρίξτε μέσα τα χτυπημένα αυγά και ανακατέψτε γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα για να διανεμειθούν τα υλικά σε όλα τα μακαρόνια.

Οταν τα αυγά αρχίσουν να πήζουν, το πιάτο σας είναι έτοιμο.

Σερβίρετε την καρμπονάρα με κολοκυθάκια και απολαύστε την αμέσως!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Πράσινο smoothie για αποτοξίνωση Successivo Σαλάτα μαρούλι με αρακά και φέτα