Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σαφράν

Τα κεφτεδάκια κοτόπουλου με σαφράν είναι ένα νόστιμο κυρίως πιάτο που θα ετοιμάσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς καμία δυσκολία. Τα κεφτεδάκια ψήνονται στον φούρνο και σερβίρονται με μια νόστιμη σάλτσα γιαουρτιού και σαφράν. Ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση, αλλά ελαφρύ!

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σαφράν

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σαφράν

Υλικά για 4 άτομα

για τα κεφτεδάκια

  • 400 γρ κιμά από στήθος κοτόπουλου
  • 1 αυγό
  • φασκόμηλο
  • μαϊντανό
  • τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι, πιπέρι

για τη σάλτσα

  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 125 γρ γιαούρτι
  •  2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 φακελάκι σαφράν
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βάλτε τον κιμά από στήθος κοτόπουλου σε ένα μπολ, προσθέστε το αυγό, ελαφρά χτυπημένο, μερικά φύλλα φασκόμηλου και άφθονο  μαϊντανό, ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε  καλά το μείγμα, το οποίο είναι αραιό, και, παίρνοντας λίγο κάθε φορά, πλάστε τα κεφτεδάκια.

Περάστε τα κεφτεδάκια στην τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφα καλυμμένα, και πιέστε τα ώστε να μην γίνουν τελείως στρογγυλά.

Καλύψτε ένα ταψί με χαρτί φούρνου,τοποθετήστε πάνω τα κεφτεδάκια, και στη συνέχεια καλύψτε τα με ένα άλλο χαρτί φούρνου.

Ψήστε τα κεφτεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 ° C, για περίπου 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα με γιαούρτι και σαφράν. Ψιλοκόψτε ένα μικρό κρεμμύδι και μαγειρέψτε το για λίγα λεπτά με το κρασί και το σαφράν; όταν το κρασί έχει σχεδόν τελείως εξατμιστεί, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, που έχετε ανακατέψει με το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 2 ακόμα λεπτά.

Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια, σε μια μόνο στρώση, σε ένα πιάτο και καλύψτε τα με τη σάλτσα.

Σερβίρετε τα κεφτεδάκια κοτόπουλου με σαφράν ζεστά!

Απολαύστε το γεύμα σας!

Συμβουλή

Ζητήστε από τον χασάπη να περάσει το στήθος κοτόπουλου στη μηχανή άλεσης κρέατος δύο φορές, έτσι ώστε το κρέας να είναι  ψιλοκομμένο.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Σαλάτα με βελγικό αντίδι και μανταρίνια Successivo Κρέμα φάβας με χταπόδι κρασάτο