Κεφτεδάκια τηγανητά

Τα κεφτεδάκια τηγανητά είναι ένα  παραδοσιακό ελληνικό φαγητό. Ενα πολύ γευστικό κυρίως πιάτο, που μπορεί επίσης να σερβιριστεί  ως ορεκτικό ή για να συνοδεύσει το ούζο, ή μαζί με άλλα πιάτα σε ένα μπουφέ.

Ετοιμασμένα με διάφορα αρωματικά, τα κεφτεδάκια είναι πλούσια σε γεύση, τραγανά εξωτερικά και μαλακά στο εσωτερικό τους.

Αν αποφεύγετε τα τηγανητά, μπορείτε να ψήσετε τα κεφτεδάκια στο φούρνο. Σας διαβεβαιώνω πως γίνονται πολύ νόστιμα.

Κεφτεδάκια τηγανητά

Κεφτεδάκια τηγανητά

Υλικά για 6 άτομα

  • 700 γρ μοσχαρισίο κιμά
  • 200 γρ μπαγιάτικο ψωμί
  • 2 αυγά
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο αλεύρι
  • Λάδι για τηγάνισμα

Διαδικασία

Ξεκινήστε την προετοιμασία για τα κεφτεδάκια σας  βρέχοντας σε ένα μπολ με νερό το μπαγιάτικο ψωμί.

Αφαιρέστε την κόρα από το ψωμί και στύψτε το καλά.

Βάλτε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέστε το ψωμί, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το δυόσμο, ψιλοκομμένα, τη ρίγανη, τα αυγά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά  και  αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.

Αν τα υλικά δεν φαίνεται να αναμειγνύονται καλά ή το μείγμα σας φαίνεται αραιό προσθέστε 1  κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά.

Βγάλτε το  μείγμα από το ψυγείο, πάρτε λίγο κάθε φορά και πλάστε το σε μπάλες μετρίου μεγέθους.

Στη συνέχεια αλευρώστε τα κεφτεδάκια, και τινάξτε το πολύ αλεύρι.

Βάλτε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τα κεφτεδάκια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γυρίζοντας τα μία φορά ή δύο φορές μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Σημείωση

Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τα κεφτεδάκια στο φούρνο. Πάρτε ένα ταψί, σκεπάστε τον πάτο με χαρτί φούρνου και βάλτε πάνω τα κεφτεδάκια (σε απόσταση το ένα από το άλλο, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους).

Ψήστε σε μέτριο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά, γυρίζοντας τα κεφτεδάκια για να ροδίσουν παντού.

Τα κεφτεδάκια σερβίρονται ζεστά αλλά και κρύα!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Μελιτζανοσαλάτα με φέτα Successivo Παγωμένη μους γιαούρτι