Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα

Οι κολοκυθοκεφτέδες με φέτα είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο που σερβίρεται σαν ορεκτικό. Με φρέσκο κρεμμύδι, δυόσμο και μαϊντανό οι κολοκυθοκεφτέδες έχουν υπέροχη γεύση.

Συχνά σερβίρονται ως μεζές που συνοδεύει το ούζο. Εγώ τους ετοιμάζω και σαν κύριο πιάτο, ειδικά το καλοκαίρι, συνοδεύοντάς τους από μια πλούσια σαλάτα.

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα

Υλικά για 6 άτομα

  • 1/2 κιλό κολοκυθάκια
  • 200 γρ τυρί φέτα
  • 80 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • λίγο αλεύρι (για το αλεύρωμα)

Διαδικασία

Κόψτε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, πλύντε τα και τρίψτε τα στον χοντρό τρύφτη.

Βάλτε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι, αλατίστε τα, ανακατέψτε για να φτάσει το αλάτι παντού και αφήστε τα να στραγγίξουν για 30 λεπτά.

Πιέστε τα κολοκυθάκια, ώστε να βγεί το υγρό τους, και βάλτε τα σε ένα μπολ.

Προσθέστε τη φέτα, κομμένη με το χέρι, το δυόσμο, το μαϊντανό και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα, το αυγό, το αλεύρι, το πιπέρι και λίγο αλάτι, έχοντας υπόψη ότι η φέτα είναι αλμυρή και ότι είχατε ήδη αλατίσει τα κολοκυθάκια.

Ανακατέψτε απαλά μέχρι γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Πλάστε τους κολοκυθοκεφτέδες, αλευρώστε τους και τινάξτε τους ώστε να πέσει το περιττό αλεύρι.

Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια-υψηλή  φωτιά (170 ° -180 °). Τηγανίστε τα κεφτεδάκια, γυρνώντας τα συχνά, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Αφαιρέστε τους κολοκυθοκεφτέδες από το λάδι και βάλτε τους σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρετε τους κολοκυθοκεφτέδες με φέτα ζεστούς!

Συμβουλές

Χρησιμοποιήστε φρέσκο κρεμμύδι για περισσότερη γεύση.

Αν όταν πλάθετε τους κολοκυθοκεφτέδες κολλάνε στα χέρια σας προσθέστε ακόμα λίγο αλεύρι στο μείγμα και ανακατέψτε το ξανά. Προσέξτε να μην προσθέσετε πολύ αλεύρι γιατί οι κολοκυθοκεφτέδες θα γίνουν σκληροί.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Τιραμισού γνήσια ιταλική συνταγή Successivo Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο