Κουλουράκια κανέλας

Τα κουλουράκια κανέλας είναι πολύ νόστιμα, με ελαφρύ άρωμα κανέλας, χωρίς βούτυρο, ιδανικά για πρωινό ή σνακ ή για να συνοδεύσουν το τσάι. Τα έφτιαξα σε φόρμα πλεξούδας, που είναι κλασική και έφτιαξα και μερικά με φόρμες για μπισκότα.

Κουλουράκια κανέλας

Κουλουράκια κανέλας

Υλικά 

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 και 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι  μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 900 γρ αλεύρι

Διαδικασία

Χτυπήστε το λάδι με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ.

Διαλύστε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, προσθέστε τον στο μείγμα και συνεχίστε να χτυπάτε.

Προσθέστε το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με την μπέικιν πάουντερ.

Αρχίστε να προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι στο μείγμα, ανακατεύοντας για να ενσωματωθεί. Πρέπει να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.

Παίρνοντας λίγη ζύμη με το χέρι σας, αρχίστε να πλάθετε τα κουλουράκια η απλώστε τη  ζύμη με τον πλάστη και κόψτε την με φόρμες για μπισκότα. 

Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε τα κουλουράκια με λίγο σουσάμι.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα κουλουράκια σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί φούρνου, και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Για τα μπισκότα φτάνουν 15 λεπτά. Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα!

Ελπίζω ότι θα τα απολαύσετε!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Αλμυρό κέικ με σολομό και τυρί  Successivo Αρνί τσιγαριαστό