Κρέμα μανταρίνι

Κρέμα μανταρίνι, ένα γλυκό κατάλληλο για κάθε περίσταση. Μια κρέμα με απαλή γεύση, εύκολη, η οποία παρασκευάζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κρέμα μανταρίνι

Κρέμα μανταρίνι

Υλικά για 6 άτομα

  • 80 γρ αλεύρι
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 160 ml χυμό μανταρίνι
  • 30 γρ ζαχαρωτά πορτοκαλιού

Διαδικασία

Πλύντε τα μανταρίνια. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρέστε τη φλούδα δύο μανταρινιών και ξύστε άλλα δύο.

Στύψτε τα μανταρίνια.

Βράστε 1/2 λίτρο νερό με τη φλούδα των μανταρινιών, κομμένη σε κομμάτια και το βούτυρο.

Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και το ξύσμα των μανταρινιών.

Όταν το μείγμα έχει χτυπηθεί καλά, προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας, και μετά ρίξτε, σιγά-σιγά, το μείγμα του βραστού νερού,  με το βούτυρο και τη φλούδα μανταρινιών, αφού το σουρώσετε, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.

Ρίξτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα, βάλτε το στη φωτιά, αφήστε να πάρει βράση και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά, ανακατεύοντας.

Αφαιρέστε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέστε το χυμό των μανταρινιών.

Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών και ενσωματώστε τα στην κρέμα, ανακατεύοντας απαλά.

Ρίξτε την κρέμα σε ατομικά μπολ και  βάλτε τα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σερβίρετε την κρέμα μανταρίνι  διακοσμημένη με ζαχαρωτά πορτοκαλιού!

Συμβουλή

Εάν, κατά την επεξεργασία της κρέμας,  σχηματίζονται σβώλοι χτύπησε την με το σύρμα για τα αυγά.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Φέτες βοδινό, ρόκα και τυρί πεκορίνο Successivo Κέικ αφράτο