Κρουασάν με γιαούρτι χωρίς βούτυρο

Τα κρουασάν με γιαούρτι χωρίς βούτυρο είναι ιδανικά για ένα νόστιμο αλλά ελαφρύ πρωινό. Τα κρουασάν είναι μαλακά μέσα και ελαφρώς τραγανά στο εξωτερικό. Μπορείτε να τα απολαύσετε άδεια ή γεμιστά με κρέμα, μερέντα ή μαρμελάδα.

Κρουασάν με γιαούρτι χωρίς βούτυρο
  • Preparazione: Minuti
  • Cottura: Minuti
  • Porzioni: 16 κρουασάν

Ingredienti

  • αλεύρι 450 γρ
  • γιαούρτι 100 γρ
  • γάλα 220 ml
  • Ζαχαρη 70 γρ
  • Κροκους αυγων 2
  • Ξηρη μαγια μπυρας 8 γρ

Preparazione

  1. Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και αφήστε το στην άκρη για 10 λεπτά.

    Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέστε το γάλα, στο οποίο έχετε λιώσει τη μαγιά , το γιαούρτι και το αλεύρι. Εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό μίξερ ανακατέψτε τα υλικά για 15 λεπτά.

    Πρέπει να γίνει μια μαλακή και ομοιομόρφη ζύμη.

    Καλύψτε τη ζύμη με ένα πανί και αφήστε την να ανέβει για 3 ώρες. Για να ανέβει νωρίτερα, μπορείτε να βάλετε τη ζύμη σε ελαφρώς ζεστό φούρνο αφού τον σβήσετε.

    Χωρίστε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και ανοίξτε το κάθε κομμάτι σε στρογγυλό σχήμα, με ύψος 1/2 cm, σε μια επιφάνεια που έχετε πασπαλίσει με αλεύρι.

    Κόψτε το στρογγυλό κομμάτι  ζύμης σε 8 τρίγωνα και τυλίξτε κάθε τρίγωνο, αρχίζοντας από τη βάση (το φαρδύτερο κομμάτι ) για να φτιάξετε τα κρουασάν.

    Τοποθετήστε τα κρουασάν σε ένα ταψί, καλυμμένο με χαρτί φούρνου και αφήστε τα για 1 ώρα σε ζεστό μέρος ώστε να ανέβουν. Αφήστε μια απόσταση ανάμεσα στο ένα κρουασάν και το άλλο, ώστε να μην κολλήσουν.

    Φτιάξτε άλλα 8 κρουασάν με το άλλο κομμάτι ζύμης.

    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °, για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

    Απολαύστε τα κρουασάν με γιαούρτι χωρίς βούτυρο ζεστά ή κρύα!

  2. Γεμιστά κρουασάν

    Μπορείτε να γεμίσετε τα κρουασάν με μερέντα, κρέμα  ή μαρμελάδα πριν τα ψήσετε.

    Εάν προτιμάτε, μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια σοκολάτας στη ζύμη.

    Μπορείτε να πασπαλίσετε τα κρουασάν με ζάχαρη άχνη.
  3.  

    Σημείωση

    Εγώ χρησιμοποίησα 380 γρ αλεύρι μανιτόβα και 70 γρ αλεύρι καλαμποκιού.

    Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Note

/ 5
Grazie per aver votato!

Hai voglia di aiutarmi a migliorare la ricetta, rispondendo a qualche domanda? Grazie!

* Domanda obbligatoria

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.