Λιγκουίνι με θαλασσινά ιταλική συνταγή

Τα λιγκουίνι με θαλασσινά είναι ένα κλασικό πιάτο της ιταλικής κουζίνας, νόστιμο,  με τη γεύση της θάλασσας. Με σουπιά, καλαμάρι, γαρίδες και μύδια σε μια πικάντικη σάλτσα με φρέσκα ντοματίνια, είναι ένα πιάτο που αρέσει σε όλους τους λάτρεις των θαλασσινών!

Λιγκουίνι με θαλασσινά

Λιγκουίνι με θαλασσινά

Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ λιγκουίνι
  • 1 καλαμάρι
  • 1 σουπιά
  • 300 γρ γαρίδες
  • 500 γρ μύδια
  • 500 γρ ντοματίνια
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά (τσίλι)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 40 γρ λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίστε τη σουπιά, αφαιρώντας τα εντόσθια, το κόκκαλο, τα μάτια και το δέρμα; καθαρίστε το καλαμάρι αφαιρώντας τα εντόσθια και το δέρμα.

Πλύντε τη σουπιά και το καλαμάρι και κόψτε τα κομματάκια.

Αφαιρέστε το κέλυφος, το κεφάλι και το εντεράκι από τις γαρίδες και πλύντε τις.

Πλύντε τα μύδια, ξύστε την επιφάνεια να καθαρίσει, και πετάξτε όσα είναι ήδη ανοιχτά ή με σπασμένο κέλυφος. Αφαιρέστε το “γενάκι” τους, δηλαδή, το νήμα που βγαίνει από το μύδι, τραβώντας το με ένα μαχαίρι. Ξεπλύνετε καλά τα μύδια.

Βάλτε τα μύδια σε μια κατσαρόλα, προσθέστε λίγο κρασί και ψιλοκομμένο μαϊντανό, σκεπάστε και αφήστε να ανοίξουν σε δυνατή φωτιά.

Όταν τα μύδια ανοίξουν βγάλτε τα από την κατσαρόλα  Αφαιρέστε τα μύδια από τo κελύφος, πετάξτε αυτά που δεν έχουν ανοίξει και στραγγίστε το υγρό τους.

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και αφήστε να πάρει γεύση για λίγα λεπτά με το σκόρδο, ξεφλουδισμένο και ελαφρά πιεσμένο, και την πιπεριά (τσίλι).

Προσθέστε τη σουπιά , τις γαρίδες και το καλαμάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήστε να ροδίσουν για 4-5 λεπτά. Προσθέστε το λευκό κρασί και αφήστε να εξατμιστεί.

Αφαιρέστε τις γαρίδες, που απαιτούν λίγο χρόνο μαγειρέματος, ρίξτε στην κατσαρόλα το υγρό από τα μύδια και μαγειρέψτε τη σουπιά και το καλαμάρι, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμα.

Πλύντε τις ντομάτες, οι οποίες πρέπει να είναι σκληρές και ώριμες, και κόψτε τις σε 4 κομμάτια. Προσθέστε τις στη σουπιά και το καλαμάρι, κανονίστε το αλάτι και μαγειρέψτε για 7-8 λεπτά; προσθέστε τις γαρίδες και τα μύδια και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα.

Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα και ρίξτε τα στο τηγάνι με τα θαλασσινά. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας.

Απολαύστε τα λινγκουίνι με θαλασσινά μόλις είναι έτοιμα, αφού τα πασπαλίσετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Τηγανίτες με καρότο και κύμινο Successivo Πέννες με αγκινάρες και ντομάτες