Λουκουμάδες

Κλασική συνταγή για νόστιμους λουκουμάδες, τραγανούς εξωτερικά και αφράτους στο εσωτερικό!

Οι λουκουμάδες  σερβίρονται με άφθονο σιρόπι ή μέλι, κανέλα και σουσάμι.

Λουκουμάδες

Λουκουμάδες

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 250 γρ αλεύρι
  • 250 γρ νερό (περίπου)
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • λάδι για τηγάνισμα

για το σιρόπι

  • 150 γρ μέλι
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 80 γρ νερό
  • λίγες σταγόνες λεμόνι
  • 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού

Διαδικασία

Ξεκινήστε την προετοιμασία κοσκινίζοντας το αλεύρι.

Ζεστάνετε λίγο το νερό, το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό, και λιώστε μέσα τη μαγιά. Προσθέστε το νερό με τη μαγιά στο αλεύρι, ρίχνοντάς το σιγά σιγά ανακατεύοντας.

Προσθέστε το αλάτι και χτυπήστε καλά με ένα σύρμα για να ανακατευτούν όλα τα υλικά. Το μείγμα πρέπει να έχει μια μέση ρευστότητα.

Αφήστε το  μείγμα σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Οταν θα σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια είναι έτοιμο.

Βάλτε το λάδι στο τηγάνι και όταν είναι ζεστό, ρίξτε λίγο από το μείγμα παίρνοντας το με ένα κουτάλι, που έχετε προηγουμένως βρέξει ώστε να μην κολλάει το μείγμα.

Ρίξτε περίπου ένα κουτάλι από το μείγμα για κάθε λουκουμά (ανάλογα το μέγεθος που προτιμάτε), και τηγανίστε, γυρνώντας τους  λουκουμάδες, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Βγάλτε τους λουκουμάδες από το τηγάνι και βάλτε τους  σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το πολύ λάδι.

Ετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.

Σερβίρετε τους λουκουμάδες ζεστούς με σιρόπι, λίγη κανέλα και σουσάμι. Μπορείτε, αντί για σιρόπι, να βάλετε μέλι.

Συμβουλές

Τηγανίστε τους λουκουμάδες σε άφθονο λάδι, γιατί για να γίνουν στρογγυλοί  πρέπει να καλύπτονται.

Πασπαλίστε τους λουκουμάδες με την κανέλα περνώντας την από ένα μικρό κόσκινο. Ετσι θα πέσει  μαλακή και ομοιόμορφα.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Ζυμαρικά με λαχανικά και ανθότυρο Successivo Φαρινάτα, τηγανίτες με ρεβυθάλευρο