Μάφινς με σέσκουλα και φέτα

Τα μάφινς με σέσκουλα και φέτα (muffins)είναι ένα νόστιμο finger food, το οποίο μπορεί να σερβιριστεί σαν ορεκτικό, αλλά και για ένα οικογενειακό δείπνο, μαζί με άλλα πιάτα. Φτιαγμένα με γιαούρτι, σέσκουλα και τυρί φέτα, τα muffins είναι αφράτα, νόστιμα και πολύ ελαφριά! Εξαιρετικό πιάτο για χορτοφάγους!

Μάφινς με σέσκουλα και φέτα

Μάφινς με σέσκουλα και φέτα

Υλικά για 12 μάφινς

  • 200 γρ σέσκουλα
  • 200 γρ αλεύρι
  • 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ για αλμυρές τούρτες
  • 1 αυγό
  • 40 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 250 γρ γιαούρτι
  • 200 γρ φέτα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι

Διαδικασία

Καθαρίστε τα σέσκουλα, αφαιρώντας τα κατεστραμμένα φύλλα; κόψτε το τελευταίο μέρος των μίσχων και τραβήξτε το για να αφαιρέσετε τα νήματα.

Πλύντε το σέσκουλα και μαγειρέψτε τα σε αλατισμένο νερό που βράζει για περίπου δέκα λεπτά, μέχρι να γίνουν τρυφερά; στραγγίξτε τα σέσκουλα, πιέστε τα ώστε να φύγει όλο το νερό, και χοντροκόψτε τα.

Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε μια πρέζα αλάτι.

Βάλτε το γιαούρτι σε ένα μπολ, προσθέστε το αυγό (αν το αυγό είναι μικρό βάλτε δύο) και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά για να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέστε το μείγμα του γιαουρτιού στο αλεύρι, ανακατεύοντας καλά. Προσθέστε την τριμμένη φέτα και τα σέσκουλα.

Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Βάλτε το μείγμα σε φόρμες για μάφινς, γεμίζοντας τις μέχρι πάνω.

Εγώ χρησιμοποίησα φόρμες σιλικόνης που άλειψα με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήστε τα μάφινς σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ° C, για 30 λεπτά.

Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε.

Τα μάφινς με σέσκουλα και φέτα μπορούν να σερβιριστούν ζεστά ή κρύα!

Συμβουλή

Ιδανικά για ένα μπουφέ, μπορείτε να ετοιμάσετε τα μάφινς μερικές μέρες πριν και να τα βάλετε στην κατάψυξη. Αφού τα ξεπαγώσετε, μπορείτε να τα ζεστάνετε για λίγα λεπτά στο φούρνο πριν τα σερβίρετε.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Φιλέτα μπακαλιάρου με καρότα Successivo Μπουγάτσα με μυζήθρα