Μακαρόνια με σάλτσα τόνου

Μακαρόνια με σάλτσα τόνου, ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο που προετοιμάζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η σάλτσα τόνου γίνεται με υλικά που συνήθως έχουμε στο σπίτι, οπότε μπορείτε να αποφασίσετε να ετοιμάσετε αυτό το πιάτο ακόμα και την τελευταία στιγμή, όταν έχετε λίγο χρόνο διαθέσιμο.

Μακαρόνια με σάλτσα τόνου

Μακαρόνια με σάλτσα τόνου

Υλικά για 4 άτομα

  • 320 γρ σπαγγέτι
  • 300 γρ ώριμες ντομάτες ή αποφλοιωμένες ντομάτες σε κουτί
  • 100 γρ τόνο σε ελαιόλαδο
  • 1 αντζούγια σε κουτί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Μακαρόνια με σάλτσα τόνου, ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο.

Ζεματίστε τις ντομάτες σε βραστό νερό, στραγγίστε τις, αφαιρέστε τη φλούδα, τους σπόρους και το υγρό τους και χοντροκόψτε τις.

Εάν χρησιμοποιείτε ντομάτες  σε κουτί χοντροκόψτε τις.

Ξεφλουδίστε το σκόρδο.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.

Προσθέστε την αντσούγια ψιλοκομμένη και σοτάρετε.

Προσθέστε τις ντομάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τσιγαρίστε τα για 8-10 λεπτά.

Πλύντε τον μαϊντανό, στεγνώστε τον απαλά και ψιλοκόψτε τον.

Στραγγίστε τον τόνο από το ελαιόλαδο,  βάλτε τον σε ένα πιάτο, θρυματίστε τον με ένα πιρούνι και προσθέστε τον στη σάλτσα ντομάτας.

Αφήστε να σιγοβράσει, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ένα ξύλινο κουτάλι, για 2-3 λεπτά.

Όταν ψηθεί, προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Εν τω μεταξύ, βράστε αλατισμένο νερό και ρίξτε τα σπαγγέτι.

Σουρώστε τα ζυμαρικά, όταν είναι έτοιμα, και ανακατέψτε τα με τη σάλτσα.

Σερβίρετε τα μακαρόνια με σάλτσα τόνου αμέσως!

Συμβουλή

Μπορείτε να ετοιμάσετε τη σάλτσα τόνου χρησιμοποιώντας κατά το ήμισυ  φρέσκιες ντομάτες και κατά το ήμισυ αποφλοιωμένες ντομάτες σε κουτί. Με τον τρόπο αυτό η σάλτσα γίνεται νόστιμη, χάρη στη φρέσκια ντομάτα, και πιο πυκνή και κόκκινη, χάρη στις κονσερβοποιημένες ντομάτες.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Αλμυρά μάφιν με σολομό Successivo Μπισκότα μερέντα, μασκαρπόνε και καρύδα