Μπουγάτσα με μυζήθρα

Εχετε δοκιμάσει μπουγάτσα με μυζήθρα στα Χανιά; Όσοι την έχουν δοκιμάσει την λατρεύουν. Εγώ, φυσικά, είμαι ανάμεσα σε αυτούς, δεν βλέπω την ώρα να πάω στα Χανιά για να φάω μπουγάτσα με μυζήθρα. Με αυτή την συνταγή ετοίμασα μια μπουγάτσα που μοιάζει πολύ με αυτή που είναι γνωστή σε μας τους Χανιώτες. Με τραγανό φύλλο κρούστας, ζεστή μυζήθρα και πασπαλισμένη με κρυσταλλική ζάχαρη η χανιώτικη μπουγάτσα έχει υπέροχη γεύση!

Μπουγάτσα με μυζήθρα

Μπουγάτσα με μυζήθρα

Υλικά για 4 άτομα

  • 8 φύλλα κρούστας
  • 30 γρ βούτυρο

για τη γέμιση

  • 500 γρ μυζήθρα
  • 250 γρ γάλα
  • 25 γρ κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Διαδικασία

Ζεστάνετε το γάλα, κρατώντας στην άκρη λίγο για να διαλύσετε σε αυτό το κορν φλάουρ; το γάλα πρέπει να είναι χλιαρό.

Όταν ζεσταθεί το γάλα προσθέστε και το υπόλοιπο, στο οποίο έχετε διαλύσει το  κορν φλάουρ.

Ανακατέψτε καλά και αφήστε να βράσει, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας. Θα πρέπει γίνει μια λεία κρέμα. Αν, ενώ η κρέμα βράζει, σβολιάσει χτυπήστε την λίγο με ένα σύρμα για τα αυγά.

Όταν η κρέμα  είναι έτοιμη  προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο  και ανακατέψτε ώσπου να λιώσει.

Αφήστε την κρέμα να κρυώσει και ανακατέψτε την με τη μυζήθρα.

Βουτυρώστε ένα πυρέξ ή ένα ταψί και τοποθετήστε πάνω ένα φύλλο κρούστας αφήνοντας τις άκρες να βγαίνουν έξω από το πυρέξ. Απλώστε πάνω την μυζήθρα που έχετε ανακατέψει με την κρέμα, και κλείστε το  φύλλο σαν ένα φάκελο.

Βουτυρώστε  ένα άλλο φύλλο, τοποθετήστε πάνω το  φύλλο με την μυζήθρα και κλείστε το όπως το προηγούμενο.Συνεχίστε με αυτό τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.

Αλείψτε και την εξωτερική επιφάνια του φύλλου με βούτυρο.

Ψήστε την μπουγάτσα  σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 25-30 λεπτά.

Σερβίρετε την μπουγάτσα με μυζήθρα ζεστή, κομμένη σε μικρες μπουκίτσες, πασπαλισμένη με κρυσταλλική ζάχαρη!

Συμβουλή

Αν ζείτε στο εξωτερικό, όπως εγώ, και δεν βρίσκετε μυζήθρα, ανακατέψτε 300 γρ ανθότυρο με 200 γρ φέτα. Η γεύση μοιάζει πολύ με αυτή της μυζήθρας.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

 

Precedente Μάφινς με σέσκουλα και φέτα Successivo Πουρές πατάτας