Πέννες με αρακά και κρόκο

Οι πέννες με αρακά και  κρόκο είναι ένα πιάτο νόστιμο, ελαφρύ και πολύχρωμο. Γρήγορο και εύκολο στην προετοιμασία, με μια σάλτσα από αρακά  και γιαούρτι, εμπλουτισμένη με το άρωμα και το χρώμα του κρόκου.

Πέννες με αρακά και κρόκο

Πέννες με αρακά και κρόκο

Υλικά για 4 άτομα

  • 400 γρ πέννες
  • 2 πράσα
  • 30 γρ βούτυρο
  • 150 γρ αρακά
  • ζωμό
  • 1 φακελάκι κρόκο
  • 100 ml γιαούρτι
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα

Διαδικασία

Πέννες με αρακά και κρόκο, ένα πιάτο νόστιμο και ελαφρύ που θα ετοιμάσετε σε λίγο χρόνο.

Σοτάρετε για λίγα λεπτά τα ψιλοκομμένα πράσα σε ένα τηγάνι όπου έχετε λιώσει το βούτυρο.

Προσθέστε τον αρακά και αφήστε τον να πάρει γεύση για λίγα λεπτά, προσθέστε 2 κουτάλες  ζωμό και τον κρόκο.

Προσθέστε αλάτι και μαγειρέψτε για 15-20 λεπτά,  σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένο τηγάνι, μέχρι να είναι έτοιμος ο αρακάς. Ο χρόνος μαγειρέματος διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος του αρακά.

Εν τω μεταξύ, βράστε αλατισμένο νερό και ρίξτε τις πέννες.

Μόλις είναι έτοιμος ο αρακάς, προσθέστε το γιαούρτι, ανακατέψτε για να αναμειχθεί καλά και αλατίστε.

Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο από το νερό όπου βράζουν τα ζυμαρικά.

Στραγγίστε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε τα  με τη σάλτσα και πασπαλίστε με μαύρο πιπέρι.

Σερβίρετε τις πέννες με αρακά και κρόκο αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Πατέ από συκωτάκια κοτόπουλου Successivo Σαλάτα με παντζάρια και γιαούρτι