Πέννες με 4 τυριά

Οι πέννες με 4 τυριά είναι ένα κλασικό πιάτο της ιταλικής κουζίνας. Ένα πιάτο εύκολο και γρήγορο, αλλά πολύ νόστιμο.

Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτή τη συνταγή στα γούστα σας, αντικαθιστώντας ένα είδος τυριού με ένα άλλο. Μπορείτε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε ελβετικό τυρί ή  προβολόνε πικάντικο.

Πέννες με 4 τυριά

Πέννες με 4 τυριά

Υλικά για 4 άτομα

  • 400 γρ πέννες
  • 100 γρ γλυκό τυρί γκοργκοντζόλα
  • 100 γρ μαλακό τυρί taleggio
  • 80 γρ fontina γλυκιά
  • 80 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 200 ml γάλα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βάλτε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα και όταν αρχίσει να βράζει, προσθέστε το αλάτι και ρίξτε τα ζυμαρικά.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα με τα 4 τυριά. Κόψτε σε κύβους το γκοργκοντζόλα, το taleggio και τη  fontina.

Πάρτε ένα τηγάνι και ρίξτε μέσα το γάλα. Ζεστάνετε και προσθέστε τα τυριά σε κύβους. Αφήστε τα να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη  σάλτσα. Όταν τα τυριά έχουν σχεδόν λιώσει, προσθέστε τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε.

Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα. Αν, αντίθετα, είναι πάρα πολύ αραιή, μπορείτε να προσθέσετε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα στραγγίστε τα, βάλτε τα στο τηγάνι με τα τυριά και ανακατέψτε καλά.

Βάλτε τις πέννες στα πιάτα, πασπαλίστε με πιπέρι και σερβίρετε.

Η σάλτσα με τα  4 τυριά στεγνώνει γρήγορα, γι αυτό οι πέννες θα πρέπει να σερβιριστούν μόλις είναι έτοιμες!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Κολοκυθάκια στο φούρνο Successivo Ομελέτα με άγρια ​​σπαράγγια