Παγωμένη μους γιαούρτι

Η παγωμένη μους γιαούρτι είναι ένα νόστιμο γλύκισμα, αφράτο και δροσερό, σαν ένα παγωτό. Τέλεια ως επιδόρπιο όταν κάνει ζέστη, αλλά και σαν σνακ για μικρούς και μεγάλους. Εύκολη, χωρίς να απαιτεί πολύ χρόνο. Η μους γιαουρτιού σερβίρεται με μέλι και καρύδια.

Παγωμένη μους γιαούρτι

Παγωμένη μους γιαούρτι

Υλικά για 4 άτομα

για τη μους

  • 400 γρ γιαούρτι
  • 80 γρ μέλι
  • 200 ml  κρέμα γάλακτος με ζάχαρη

για τη διακόσμηση

  • καρύδια
  • μέλι

Διαδικασία

Βάλτε το γιαούρτι με το μέλι σε ένα μπολ και χτυπήστε τα με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο, λείο μείγμα .

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, την οποία είχατε στο ψυγείο, με το ηλεκτρικό μίξερ, μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί.

Ενσωματώστε τη σαντιγί στο μείγμα γιαουρτιού, ανακατεύοντας απαλά.

Ρίξτε το μείγμα σε 4 φορμάκια, σκεπάστε τα με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.

Για να αφαιρέσετε το μους από τα φορμάκια, τα βυθίστε τα για μια στιγμή σε ένα μπολ με ζεστό νερό.

Αναποδογυρίστε τη μους σε πιατάκια, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι για να την ξεκολλήσετε από τα τοιχώματα της φόρμας.

Θεωρώ ότι το ξεφορμάρισμα είναι αρκετά περίπλοκο, και μερικές φορές αποτυγχάνει. Για ένα ασφαλέστερο και απλούστερο αποτέλεσμα, βάλτε την μους σε ποτήρια ή σε μπολάκια, έτοιμη για το σερβίρισμα .

Βγάλτε την μους από την κατάψυξη και αφήστε την στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες πριν από το σερβίρισμα.

Σερβίρετε την παγωμένη μους γιαούρτι αφού την περιχύσετε με μέλι και πασπαλίζοντας με χοντροκομμένα καρύδια!

Συμβουλές

Η μους γιαουρτιού μπορεί να σερβιριστεί με καραμελωμένα αμύγδαλα αντί για καρύδια.

Μπορείτε να προσθέσετε ψιλοτριμμένα καρύδια στη μους, πριν βάλετε τη  σαντιγί, και ανακατεύοντας για να διανεμειθούν ομοιόμορφα.

Εάν δεν χρησιμοποιήτε σαντιγί που είναι ήδη γλυκιά, προσθέστε λίγη ζάχαρη πριν την χτυπήσετε, ανάλογα με το γούστο σας.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Κεφτεδάκια τηγανητά Successivo Φιλέτο μπακαλιάρου πλακί στο φούρνο