Πατάτες γιαχνί

Πατάτες γιαχνί, ένα απλό και νόστιμο πιάτο από πατάτες με μια γευστική σάλτσα ντομάτας. Μια συνταγή εύκολη, για ένα πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει πολλά από τα γεύματά μας.

Πατάτες γιαχνί

Πατάτες γιαχνί

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό πατάτες
  • 6-8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο
  • 1 καρότο
  • 350 γρ αποφλοιωμένες ντομάτες
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίστε τις πατάτες, πλύντε τις και κόψτε τις σε κομμάτια.

Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδο.

Πλύντε τα φύλλα σέλινου, στεγνώστε τα και ψιλοκόψτε τα.

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

Προσθέστε το καρότο, ξεφλουδισμένο, πλυμένο και κομμένο σε φέτες και αφήστε το να πάρει γεύση.

Προσθέστε τις ντομάτες, τις οποίες έχετε περάσει στο μύλο, το σέλινο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά.

Ρίξτε τις πατάτες στην κατσαρόλα, προσθέστε  αλάτι και περίπου ένα ποτήρι ζεστό νερό. Οι πατάτες πρέπει να μισοσκεπάζονται από τη σάλτσα.

Σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε τις πατάτες, σε μέτρια φωτιά, για 30-40 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και η σάλτσα να στεγνώσει.

Αν κατά το μαγείρεμα η σάλτσα στεγνώσει πολύ, προσθέστε περισσότερο ζεστό νερό.

Σερβίρετε τις πατάτες γιαχνί ζεστές!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Χταπόδι στιφάδο Successivo Ομελέτα με ντομάτες, πιπεριές και μπέικον