Πατάτες σουφλέ

Οι πατάτες σουφλέ είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό πιάτο. Η ετοιμασία αυτού του πιάτου είναι εύκολη, πρέπει μόνο να προσέξετε όταν χτυπήσετε τα ασπράδια των αυγών, η μαρέγκα να είναι σφιχτή ώστε να φουσκώσει το σουφλέ.

Σερβίρετε μόλις βγεί από το φούρνο, γιατί μετά από λίγο το σουφλέ ξεφουσκώνει.

Πατάτες σουφλέ

Πατάτες σουφλέ

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό πατάτες
  • 280 γρ γάλα
  • 1 φλυτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 4 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίστε τις πατάτες, πλύντε τις και βράστε τις σε άφθονο αλατισμένο νερό ώσπου να μαλακώσουν.Θα χρειαστούν 20-30 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος που θα έχουν οι πατάτες.

Στραγγίστε τις πατάτες και περάστε τις από τη μηχανή του πουρέ, όσο είναι ακόμα ζεστές.

Βάλτε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, προσθέστε τις πατάτες, ανακατέψτε και προσθέστε το γάλα χλιαρό.

Χτυπήστε καλά τους κρόκους των αυγών και ρίξτε τους στις πατάτες, ανακατεύοντας καλά.

Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το τριμμένο τυρί. Ανακατέψτε καλά, βάλτε κι άλλο αλάτι, αν χρειάζεται, και πιπέρι.

Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και, αφού μισοκρυώσει το μείγμα, προσθέστε τα σιγά σιγά, ανακατεύοντας προσεκτικά με ένα ξύλινο κουτάλι.

Αδειάστε το σουφλέ σε βουτυρωμένο πυρέξ και ψήστε σε ζεστό φούρνο, στους 180°, για 20-30 λεπτά, μέχρι

να ροδίσει.

Οι πατάτες σουφλέ είναι έτοιμες. Σερβίρετε αμέσως!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Κέικ μαρμπρέ Successivo Μύδια ογκρατέν