Πιπεριές γεμιστές με φέτα

Οι πιπεριές γεμιστές με φέτα, με άρωμα ρίγανης, είναι ένα νόστιμο πιάτο με μεσογειακή γεύση. Εύκολο στην προετοιμασία, με λίγα υλικά, είναι ένα πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό, αλλά και ως συνοδευτικό. Αυτή η συνταγή μας επιτρέπει να απολαύσουμε τη φέτα ελαφρώς ζεστή και μαλακή, με μια γεύση που μας κατακτά όλους, μικρούς και μεγάλους.

Πιπεριές γεμιστές με φέτα

Πιπεριές γεμιστές με φέτα

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 κόκκινες πιπεριές κέρατο
  • 180 γρ τυρί φέτα
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλάτι

Διαδικασία

Πλύντε τις πιπεριές,  βάλτε τις σε ένα ταψί ή πυρέξ, προσθέστε λίγο νερό, όσο είναι αρκετό για να καλύψει τον πάτο, και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-30 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος γυρίστε τις πιπεριές, τουλάχιστον μία φορά. Όταν, τρυπώντας με ένα πιρούνι οι πιπεριές είναι μαλακές, είναι έτοιμες.

Βγάλτε τις πιπεριές από το φούρνο, αφήστε τις να κρυώσoυν και ξεφλουδίστε τις.

Ανοίξτε προσεκτικά μία πλευρά της κάθε πιπεριάς, ίσα-ίσα για να αφαιρέσετε τους σπόρους. Αλατίστε τις πιπεριές.

Κόψτε τη φέτα σε κομμάτια, πάχους περίπου 2 cm και τοποθετήστε ένα κομμάτι, κατά το μήκος, μέσα σε κάθε πιπεριά. Αν το κομμάτι της φέτας δεν είναι στο ίδιο μάκρος της πιπεριάς, μπορείτε να προσθέσετε άλλο ένα κομμάτι, έτσι ώστε ολόκληρο το μήκος της πιπεριάς να είναι καλυμμένο από τη φέτα.

Βρέξτε τη φέτα με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με λίγη ρίγανη.

Κλείστε την άκρη της κάθε πιπεριάς και τα τοποθετείστε τις σε ένα ταψί ή πυρέξ . Βρέξτε τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με λίγη ρίγανη.

Ζεστάνετε τις γεμιστές πιπεριές σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ° C, για περίπου δέκα λεπτά, έτσι ώστε η φέτα να μαλακώσει.

Σερβίρετε τις πιπεριές γεμιστές με φέτα ζεστές!

Συμβουλή

Αφού γεμίσετε τις πιπεριές, αντί να ανάψετε ξανά  το φούρνο, μπορείτε να τις  ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων. Χρειάζονται 4-5 λεπτά στα 900 watt.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Κέικ με καρότο και κακάο Successivo Μπακαλιάρος με κρούστα μυρωδικών