Ρολό γαλοπούλας με προσιούτο

Το ρολό γαλοπούλας με προσιούτο είναι ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο. Μαγειρεμένη με λευκό κρασί και αρωματικά βότανα και πλούσια σε γεύση χάρη στη γέμιση με προσιούτο, η γαλοπούλα γίνεται τρυφερή και νόστιμη.

Ρολό γαλοπούλας με προσιούτο

Ρολό γαλοπούλας με προσιούτο

Υλικά για 4 άτομα

  • 600 γρ γαλοπούλα στήθος
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • λίγα φύλλα φασκόμηλο
  • 8 φέτες προσιούτο
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Αγοράστε το στήθος γαλοπούλας σε ένα ενιαίο κομμάτι. Απλώστε το κρέας στην επιφάνεια εργασίας και αλατίστε το, έχοντας υπόψη σας ότι το προσιούτο είναι αλμυρό και θα δώσει γεύση στο κρέας.

Τακτοποιήστε τις φέτες προσιούτο πάνω στο κρέας και τυλίξτε το. Δέστε το ρολό με σπάγκο κουζίνας.

Κόψτε το κρεμμύδι σε ροδέλες. Ξεφλουδίστε το σκόρδο.

Πλύντε και στεγνώνετε το δεντρολίβανο και τα φύλλα του φασκόμηλου .

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέστε το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο και το ρολό γαλοπούλας, βάλτε πιπέρι και αφήστε το ρολό να ροδίσει σε μέτρια φωτιά. Γυρίστε το ρολό για να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Ρίξτε στην κατσαρόλα το λευκό κρασί  και ζεστό νερό, όσο είναι αρκετό για να καλύψει το μισό ρολό της γαλοπούλας.

Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά και με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, για 1 ώρα. Γυρίστε το ρολό κάπου κάπου.

Τοποθετήστε ένα πιρούνι κάτω από το ρολό της γαλοπούλας, έτσι ώστε να μην κολλήσει το κάτω μέρος.

Όταν ψηθεί το ρολό , θα πρέπει να μείνει λίγη σάλτσα. Εάν, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, το φαγητό στεγνώσει, προσθέστε περισσότερο ζεστό νερό.

Κόψτε το ρολό γαλοπούλας αφού κρυώσει λίγο, διαφορετικά οι φέτες δεν θα μείνουν ολόκληρες.

Σερβίρετε το ρολό γαλοπούλας με προσιούτο ζεστό, αφού βρέξετε τις φέτες με λίγη σάλτσα.

Σημείωση

Μπορείτε να ζητήσετε από  τον χασάπη σας να προετοιμάσει το ρολό για σας.

Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να προσθέσετε και σέλινο για να μαγειρέψετε την γαλοπούλα.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Πίτα με σπανάκι και σέσκουλα Successivo Γαλέος στο φούρνο