Ρολό με κιμά και ανθότυρο

Το ρολό με κιμά και ανθότυρο είναι ένα πολύ γευστικό πιάτο, που αρέσει τόσο τους λάτρεις του κρέατος όσο και σε εκείνους που δεν το τρώνε συχνά όπως εγώ. Ενα πολύ τρυφερό ρολό, εύκολο, τέλειο για ένα γεύμα με φίλους ή συγγενείς. Ψημένο μαζί με τις πατάτες, τους δίνει περισσότερη γεύση.

Ρολό με κιμά και ανθότυρο

Ρολό με κιμά και ανθότυρο

Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 350 γρ ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • 6 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι νερό ή ζωμό
  • αλάτι, πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • λίγες νιφάδες βούτυρο
  • φρυγανιά τριμμένη

Διαδικασία

Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, τον ανθότυρο, το αυγό, τhn τριμμένη παρμεζάνα, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Πλάστε ένα ρολό μεσαίου μεγέθους και κυλήστε το πάνω στην τριμμένη φρυγανιά που έχετε απλώσει στην επιφάνεια του πάγκου σας ή πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι αλλουμινόχαρτο. Ολη η εξωτερική επιφάνεια του ρολού σας θα πρέπει να σκεπαστεί με την τριμμένη φρυγανιά.

Βρέξτε με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψί και τοποθετήστε πάνω το ρολό.

Βάλτε το υπόλοιπο λάδι στο ταψί, προσθέστε το κρασί και το νερό, ή αν έχετε λίγο ζωμό με ελαφριά γεύση.

Βάλτε στην επιφάνεια του ρολού λίγες νιφάδες βούτυρο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς στην αρχή και, όταν η σάλτσα αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε στους 180 βαθμούς. Θα είναι έτοιμο σε περίπου 1 ώρα, 1 ώρα και 1/2.

Σερβίρετε το ρολό με κιμά και ανθότυρο ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος!

P1030975

Συμβουλές

  • Κατά τη διάρκεια του ψησίματος δεν χρειάζεται να γυρίσετε το ρολό.
  • Αν, όμως, έχετε προσθέσει  πατάτες, όπως έκανα εγώ, θα πρέπει να τις ανακατέβετε κάπου κάπου για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  • Φροντίστε να βρέχετε κάπου κάπου το ρολό με τη σάλτσα, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, έτσι ώστε να παραμείνει τρυφερό και να πάρει γεύση.
  • Αν, κατά τη διάρκεια του ψησίματος, η σάλτσα στεγνώσει, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό ή ζεστό ζωμό.
  • Μην κόψετε το ρολό μόλις βγεί από το φούρνο, αλλά αφήστε το να κρυώσει λίγο, ώστε να μην σας διαλυθούν οι φέτες.
  • Η δόση που προτείνω είναι αρκετή, αν σερβίρετε το ρολό με πατάτες ως κύριο πιάτο. Αν το σερβίρετε σαν δεύτερο πιάτο μπορείτε να μειώσετε τις δόσεις.
  • Αν, αντίθετα, θέλετε να φτιάξετε το ρολό για περισσότερα άτομα, αυξήστε την ποσότητα του κιμά και του ανθοτύρου έτσι ώστε να ισοδυναμούν (ποσότητα κιμά=ποσότητα ανθοτύρου) και προσθέστε ένα επιπλέον αυγό, αυξάνοντας φυσικά και τα υπόλοιπα υλικά.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Ψάρι καπόνι με σάλτσα και κάρυ Successivo Ρυζόγαλο