Σαρδέλες στο φούρνο με ντοματίνια και ρίγανη

Οι σαρδέλες στο φούρνο με ντοματίνια και ρίγανη είναι ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο. Οι σαρδέλες ψήνονται  με λίγα, απλά υλικά που είναι εύκολο να βρείτε και το αποτέλεσμα είναι ένα γευστικό, υγιεινό, γρήγορο και φθηνό πιάτο!

Σαρδέλες στο φούρνο με ντοματίνια και ρίγανη
  • Porzioni:
    4 άτομα

Ingredienti

  • σαρδέλες 600 g
  • ντοματίνια 320 g
  • σκελίδες σκόρδο 2
  • ρίγανη 1 πρέζα
  • ελαιόλαδο 4 κουταλιές
  • αλάτι
  • πιπέρι

Preparazione

  1. Πρώτα απ ‘όλα, αφαιρέστε το κεφάλι από τις σαρδέλες, κάντε προσεκτικά μια τομή κατά μήκος της κοιλιάς και βγάλτε τα εντόσθια και το κεντρικό κόκκαλο; ανοίξτε τις σαρδέλες στα δυο για να γίνουν φιλέτα; πλύνετε καλά τις σαρδέλες και στεγνώστε τις απαλά.

    Βάλτε τα ντοματίνια σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά, στραγγίστε τα, αφαιρέστε τη φλούδα, τους σπόρους, το υγό τους και κόψτε τα σε κύβους.

    Ξεφλουδίστε τις σκελίδες σκόρδου και ψιλοκόψτε τις.

    Λαδώστε ένα ταψί ή πυρέξ, τοποθετήστε πάνω τις σαρδέλες, απλώστε από πάνω τα ντοματίνια , το σκόρδο και την ρίγανη. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και βρέξτε με λίγο ελαιόλαδο.

    Ψήστε τις σαρδέλες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για περίπου 15 λεπτά. Σερβίρετε τις σαρδέλες στο φούρνο με ντοματίνια και ρίγανη ζεστές!

  2. Σημείωση

    Για την ετοιμασία αυτού του πιάτου μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αποφλοιωμένα ντοματίνια σε κουτί αντί για φρέσκα.

  3. Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας και κρόκο Successivo Σούπα βελουτέ με αρακά και καρότα

Lascia un commento

*