Το σπαγγέτι καρμπονάρα είναι ένα κλασικό πιάτο της ιταλικής κουζίνας, το οποίο μαγειρεύουν σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Για την ετοιμασία αυτού του πιάτου χρησιμοποιούμε μπέικον ή γκουαντσιάλε, αυγά και τριμμένο τυρί πεκορίνο.
Σας προτείνω να δοκιμάσετε και την χορτοφαγική καρμπονάρα http://sintagesninas.altervista.org/καρμπονάρα-με-κολοκλυθάκια/
- Preparazione: Minuti
- Cottura: Minuti
- Porzioni: 4 άτομα
Ingredienti
Υλικά
-
σπαγγέτι 350 g
-
μπέικον 200 g
-
αυγά 4
-
τριμμένο τυρί πεκορίνο 4 κουταλιές σούπας
-
ελαιόλαδο 1/2 κουταλιά σούπας
-
αλάτι
-
πιπέρι
Preparazione
-
Κόψτε το μπέικον σε λωρίδες, βάλτε το σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο και αφήστε το να ροδίσει ελαφρώς; στραγγίστε το μπέικον και αφήστε το στην άκρη.
Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ, αλατίστε τα και χτυπήστε τα ελαφρά, και προσθέστε τους το τριμμένο τυρί πεκορίνο και λίγο πιπέρι.
Εν τω μεταξύ, βράστε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα. Κρατήστε στην άκρη περίπου 100 ml από το νερό όπου βράσατε τα σπαγγέτι.
Ρίξτε το μείγμα των αυγών στα σπαγγέτι, ανακατεύοντας καλά. Είναι σημαντικό να προσθέσετε το μείγμα αυγών όταν τα σπαγγέτι είναι δεν είναι πολύ ζεστά, καλύτερα να περιμένετε λίγο, έτσι ώστε τα αυγά να γίνουν κρεμώδη.
Προσθέστε το μπέικον και ανακατέψτε ξανά. Εάν τα ζυμαρικά είναι στεγνά, προσθέστε όλο ή μέρος του νερού που έχετε κρατήσει στην άκρη. Ανακατέψτε γρήγορα.
Σερβίρετε αμέσως τα σπαγγέτι καρμπονάρα και γευστείτε τα τα ζεστά!
-
Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!
-