Τάρτα με ανθότυρο και κακάο

Τάρτα με ανθότυρο και κακάο, με μια βάση τραγανή εξωτερικά και μαλακή μέσα, και μια κρέμα από ανθότυρο και  κακάο. Μια νόστιμη τάρτα, ιδανική για ένα σνακ, αλλά και για να ολοκληρώσουμε ένα γεύμα με την οικογένεια ή τους φίλους.

Τάρτα με ανθότυρο και κακάο

Τάρτα με ανθότυρο και κακάο

Υλικά για 8-10 άτομα

για τη ζύμη

  • 250 γρ αλεύρι
  • 100 γρ βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 λεμόνι

για την κρέμα

  • 500 γρ ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο πικρό
  • κονιάκ

Διαδικασία

Τάρτα με ανθότυρο και κακάο, εύκολη και γρήγορη στην προετοιμασία,  μια νόστιμη τάρτα που όλοι θα απολαύσουν.

Πρώτα από όλα, ετοιμάστε τη ζύμη για την τάρτα.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τα δυο αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, λιωμένο αλλά όχι καυτό, τη μπέικιν πάουντερ και λίγη τριμμένη φλούδα λεμονιού.

Ανακατέψτε καλά και στρώστε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί ή πυρέξ, 28 εκατοστά σε διάμετρο.

Στρώστε τη ζύμη είναι με τα χέρια, φροντίζοντας να στρωθεί ομοιόμορφα και αφήνοντας  ανασηκωμένες τις άκρες περίπου 1,5 εκατοστό.

Ετοιμάστε την κρέμα ανακατεύοντας τον ανθότυρο με τη ζάχαρη, το πικρό κακάο, το αυγό και λίγο κονιάκ.

Ανακατέψτε το μείγμα καλά μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.

Απλώστε την κρέμα πάνω στη ζύμη .

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ° C, για 30 λεπτά.

Αφήστε την τάρτα να κρυώσει πριν την βγάλετε από το ταψί ή το πυρέξ για να την τοποθετήσετε σε μια πιατέλα.

Η τάρτα με ανθότυρο και κακάο διατηρείται στο ψυγείο, σε ένα αεροστεγές δοχείο για 3-4 ημέρες.

Συμβουλή

Αν σας αρέσει ο ανθότυρος με έντονη γεύση προτιμήστε τον πρόβειο. Διαφορετικά αγοράστε αγελαδινό ανθότυρο που έχει και λιγότερα λιπαρά.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Μπακαλιάρος με κρούστα μυρωδικών Successivo Μπακαλιάρος με κολοκυθάκια και ντομάτες