Τηγανητές ντομάτες με δυόσμο

Οι τηγανητές ντομάτες με δυόσμο είναι ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο. Ένα πιάτο για την εποχή που οι ντομάτες είναι ώριμες και γευστικές. Οι ντομάτες τηγανίζονται με λίγο ελαιόλαδο και αφήνουν λίγο από το χυμό τους, και έτσι, στο τέλος του μαγειρέματος, έχετε  μια πολύ νόστιμη σάλτσα που μπορείτε να απολαύσετε με φρέσκο ψωμί.

Τηγανητές ντομάτες με δυόσμο

Τηγανητές ντομάτες με δυόσμο

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • δυόσμο
  • ελαιόλαδο
  • πιπεριά καυτερή
  • τυρί παρμεζάνα τριμμένo
  • αλάτι

Διαδικασία

Η ετοιμασία αυτού του πιάτου, τηγανητές ντομάτες με δυόσμο είναι πολύ εύκολη και παίρνει πολύ λίγο χρόνο. Μπορείτε να αποφασίσετε να ετοιμάσετε αυτό το νόστιμο πιάτο την τελευταία στιγμή. Φτάνει να έχετε στο σπίτι τα υλικά, τα οποία είναι πολύ απλά.

Πάρτε ώριμες και αρκετά μεγάλες ντομάτες, πλύντε τις, κόψτε τις στη μέση και αλατίστε τις. Αν δεν έχετε αρκετά μεγάλες ντομάτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο αντί για μια για κάθε άτομο.

Καθαρίσε και ψιλοκόψτε το σκόρδο. Χοντροκόψτε τον δυόσμο.

Πάρτε ένα τηγάνι, αρκετά μεγάλο,  καλύψτε τον πάτο με ελαιόλαδο και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά.

Σοτάρετε το ψιλοκομμένο σκόρδο με το δυόσμο.

Προσθέστε τις ντομάτες, βάζοντας το εσωτερικό μέρος προς τα κάτω και τηγανίστε για περίπου 10 λεπτά, σε μέτρια-υψηλή φωτιά.

Γυρίστε τις ντομάτες και τηγανίστε για άλλα 10 λεπτά περίπου, προσθέτοντας την καυτερή πιπεριά.

Όταν οι ντομάτες είναι έτοιμες, προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα.

Οι τηγανητές ντομάτες  με δυόσμο είναι έτοιμες να τις απολαύσετε. Σερβίρετε με τη σάλτσα τους, η οποία είναι πολύ νόστιμη με φρέσκο ψωμί!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Μελιτζάνες παπουτσάκια Successivo Σπαγγέτι με αυγοτάραχο και ντομάτα