Φασολάκια κοκκινιστά με πατάτες

Τα φασολάκια κοκκινιστά με πατάτες είναι ένα κλασικό πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει πολλά από τα πιάτα μας, με κρέας ή ψάρι.

Ένα πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό, αλλά και ως κύριο πιάτο, συνοδευόμενο από φρέσκο τυρί, όπως φέτα ή ανθότυρο.

Φασολάκια κοκκινιστά με πατάτες

Φασολάκια κοκκινιστά με πατάτες

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ φασολάκια
  • 500 γρ πατάτες
  • 300 γρ αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά
  • 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ξεκινήστε την προετοιμασία καθαρίζοντας τα φασολάκια: αφαιρέστε τις άκρες, και βγάλτε τις πλαινές ίνες τραβώντας τις. Αν τα φασολάκια δεν είναι πολύ μεστά οι ίνες είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Πλύντε τα φασολάκια σε κρύο νερό και στραγγίστε τα καλά.

Καθαρίστε τις πατάτες, πλύντε τις και κόψτε τις σε κύβους. Βάλτε τις σε μια λεκάνη  με νερό μέχρι να τις μαγειρέψετε, για να μην μαυρίσουν.

Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και  κόψτε το σε φέτες. Ξεφλουδίστε τις σκελίδες του σκόρδου.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδο και σοτάρετε. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μια ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά.

Προσθέστε τα φασολάκια και αφήστε τα  να πάρουν γεύση στο λάδι, ανακατεύοντας. Προσθέστε τις ντομάτες, που έχετε περάσει στο μύλο, και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο .

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και βράστε για λίγα λεπτά για να στεγνώσει λίγο σάλτσα ντομάτα.

Ρίξτε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, για 20-30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Κατά τα τελευταία 10 λεπτά του μαγειρέματος, προσθέστε τις πατάτες, αλάτι και λίγο ακόμα  ζεστό νερό, εάν είναι απαραίτητο.

Αν προς το τέλος του μαγειρέματος η σάλτσα γίνει πολύ αραιή, βράστε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα και μέτρια προς δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά για να στεγνώσει.

Συμβουλές:

  • Αυτό το πιάτο θα γίνει νοστιμότερο, αν, μαζί με τις ντομάτες σε κουτί, προσθέσετε μερικές φρέσκιες, ώριμες ντομάτες.
  • Αν θέλετε να σερβίρετε αυτό το πιάτο ως κύριο πιάτο, αυξήστε την ποσότητα όλων των υλικών.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα φασολάκια η κατεψηγμένα. Σίγουρα τα φρέσκα φασολάκια είναι πιό νόστιμα.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Μοσχαρίσιο φιλέτο κρασάτο Successivo Σφολιάτες με αχλάδι