Φασολάκια φρικασέ

Τα φασολάκια φρικασέ είναι ένα νόστιμο πιάτο, ιδανικό για να συνοδεύσει πολλά από τα πιάτα σας. Ένα πιάτο που μπορείτε να ετοιμάσετε με φρέσκα φασολάκια, αλλά και με κατεψυγμένα. Εύκολο και σε λίγο χρόνο!

Φασολάκια φρικασέ

Φασολάκια φρικασέ

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ φασολάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρόκοι αυγών
  • αλάτι

Διαδικασία

Το πιάτο αυτό μπορείτε να το ετοιμάσετε με φρέσκα φασολάκια ή κατεψυγμένα.

Αν ετοιμάσετε αυτή τη συνταγή με φρέσκα πράσινα φασόλια πρέπει πρώτα να τα καθαρίσετε.

Κόψτε τα άκρα των πράσινων φασολιών, και αφαιρέστε, τραβώντας τις, τις ίνες, οι οποίες βρίσκονται κατά μήκος του κάθε φασολιού. Αν τα φασολάκια είναι τρυφερά, οι ίνες είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Τώρα μπορείτε να μαγειρέψετε τα φασολάκια, αφού τα πλύνετε και τα στραγγίξετε.

Εάν, αντιθέτως, χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα φασολάκια, μπορείτε να τα μαγειρέψετε χωρίς απόψυξη. Στην περίπτωση αυτή, ο χρόνος προετοιμασίας μειώνεται.

Ρίξτε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό που βράζει για 10 λεπτά; στραγγίξτε τα καλά.

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετε για λίγα λεπτά στο λάδι. Προσθέστε τα φασολάκια και μαγειρέψτε τα, με σκεπασμένη κατσαρόλα, για λίγα λεπτά.

Προσθέστε λίγο ζεστό νερό και αφήστε τα φασολάκια να βράσουν, με σκεπασμένη κατσαρόλα και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για περίπου 15 λεπτά. Προσθέστε περισσότερο ζεστό νερό εάν είναι απαραίτητο.

Όταν τα φασολάκια είναι τρυφερά, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με το χυμό λεμονιού, αλατίστε και περιχύστε τα φασολάκια.

Ανακατέψτε, σβήστε τη φωτιά και πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρετε τα φασολάκια φρικασέ ζεστά!

Σημείωση

Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τα φασολάκια, περισσότερο ή λιγότερο τρυφερά, φρέσκα ή κατεψυγμένα.Μπορείτε να ελέγξετε το μαγείρεμα τρυπώντας ένα φασολάκι με ένα πιρούνι και όταν είναι τρυφερό, τα φασολάκια είναι έτοιμα.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Ρολά προσούτο με τυρί Successivo Σφολιάτα με τυριά