Φιλέτα μπακαλιάρου με καρότα

Τα φιλέτα μπακαλιάρου με καρότα και μπαχαρικά είναι ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο. Τα φιλέτα μπακαλιάρου είναι μαγειρεμένα σε ζωμό με καρότα, μπαχαρικά και αρωματικά βότανα, και είναι τρυφερά και νόστιμα. Ένα πιάτο εύκολο και γρήγορο!

Φιλέτα μπακαλιάρου με καρότα

Φιλέτα μπακαλιάρου με καρότα

Υλικά για 4 άτομα

  • 700 γρ φιλέτα μπακαλιάρου
  • 1 κρεμμύδι
  • 150 γρ καρότα
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 1 κλαδάκι μαϊντανό
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2-3 σπόροι κορίανδρο
  • 250 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίστε το κρεμμύδι, κόψτε τις άκρες από τα καρότα, ξεφλουδίστε τα και πλύντε τα; ψιλοκόψτε τα καρότα και το κρεμμύδι.

Ρίξτε σε μια κατσαρόλα  250 ml νερό και το κρασί, προσθέστε το κρεμμύδι και τα καρότα, τον μαϊντανό, το θυμάρι, τη δάφνη, μια σκελίδα σκόρδο και τους σπόρους κορίανδρο.

Αφήστε να πάρει βράση, προσθέστε αλάτι και μαγειρέψτε για 20-25 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Πλύντε τα φιλέτα μπακαλιάρου, βάλτε τους αλάτι και πιπέρι και τα τοποθετήστε τα σε ένα ταψί; ρίξτε  από πάνω το ζωμό με τα λαχανικά, αφού βγάλετε τον μαϊντανό, το θυμάρι και τη δάφνη.

Βρέξτε τα φιλέτα μπακαλιάρου με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ° C, για 5 λεπτά. Δεν χρειάζεται να γυρίσετε τα φιλέτα μπακαλιάρου.

Πλύντε το σχοινόπρασο, στεγνώστε το απαλά και ψιλοκόψτε το.

Σερβίρετε τα φιλέτα μπακαλιάρου με καρότα και μπαχαρικά αφού τα πασπαλίσετε με το σχοινόπρασο και  απολαύστε αυτό το ελαφρύ αλλά νόστιμο πιάτο!

Σημείωση

Τα φιλέτα μπακαλιάρου με καρότα και μπαχαρικά είναι ένα πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί και κρύο.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Παέγια θαλασσινών Successivo Μάφινς με σέσκουλα και φέτα