Φλαν με πράσινα φασολάκια

Το φλαν με πράσινα φασολάκια είναι ένα πιάτο πλούσιο, που μπορείτε να σερβίρετε σαν συνοδευτικό, αλλά και ως κύριο πιάτο. Ένας διαφορετικός τρόπος για να απολαύσετε τα πράσινα φασολάκια, για ένα χορτοφαγικό πιάτο πολύ νόστιμο.

Φλαν με πράσινα φασολάκια

Φλαν με πράσινα φασολάκια

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ φασολάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 4 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 αυγά
  • 2 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 50 γρ βούτυρο
  • 1/2 κύβο
  • αλάτι, πιπέρι
  • μπεσαμέλ

για τη μπεσαμέλ

  • 40 γρ βούτυρο
  • 40 γρ αλεύρι
  • 400 ml γάλα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Κόψτε τις άκρες από τα φασολάκια και πλύντε τα καλά.

Ρίξτε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό που βράζει. Στραγγίστε τα φασολάκια μετά από 10 λεπτά από τότε που άρχισαν να βράζουν.

Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέστε τα φασολάκια,  αλάτι και πιπέρι και αφήστε να πάρουν γεύση για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας.

Προσθέστε μισό φλιτζάνι νερό και ½ κύβο λαχανικών και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι την απορρόφηση του υγρού.

Ετοιμάστε τη μπεσαμέλ, λιώνοντας το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας

Ετοιμάστε τη μπεσαμέλ, λιώνοντας το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίξτε το γάλα, λίγο κάθε φορά, σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς ζεστό. Βράστε μέχρι να γινει μια πηχτή, λεία κρέμα.

Προσθέστε τα αυγά στη μπεσαμέλ, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας γρήγορα. Προσθέστε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα,  αλάτι και πιπέρι.

Βουτυρώστε ένα μακρύ παραλληλόγραμμο ταψάκι ή ένα πυρέξ και πασπαλίστε με την τριμμένη φρυγανιά. Ρίξτε στο  πυρέξ 1 εκατοστό μπεσαμέλ. Στρώστε από πάνω τα φασολάκια και καλύψτε τα με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Μετακινήστε απαλά τα φασολάκια για να διεισδύσει η μπεσαμέλ ανάμεσά τους.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ° C, για 45 λεπτά.

Μετά το διάστημα αυτό, βάλτε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του φλαν. Αν βγει καθαρή,  είναι τέλειο.Διαφορετικά αφήστε το στο φούρνο λίγο ακόμα ώσπου η οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή.

Μπορείτε να σερβίρετε το φλαν με πράσινα φασολάκια ζεστό ή κρύο, αλλά μην το κόψετε μόλις βγει από το φούρνο!

Σημείωση

Για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με την προετοιμασία της μπεσαμέλ διαβάστε το σχετικό άρθρο.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Σωλήνες γκρατιναρισμένοι Successivo Γαλέος με σάλτσα ντομάτας