Χταπόδι κρασάτο

Το χταπόδι κρασάτο είναι ένα απλό και εύκολο πιάτο, αλλά πολύ νόστιμο. Το  χταπόδι, μαγειρεμένο με κρασί, σε χαμηλή φωτιά, γίνεται μαλακό και  πλούσιο σε γεύση. Μπορείτε να συνοδεύσετε αυτό το πιάτο με πατάτες τηγανητές ή βραστές.

Η συνταγή που σας δίνω σήμερα είναι αυτή που ετοίμαζε η μητέρα μου.

Χταπόδι κρασάτο

Χταπόδι κρασάτο

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Το χταπόδι κρασάτο είναι ένα εύκολο πιάτο, χρειάζεται μόνο χρόνο, για να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά.

Πρώτα απ’όλα καθαρίστε το χταπόδι, κάνοντας μια τομή στη βάση του κεφαλιού και αφαιρώντας το περιεχόμενό του. Βγάλτε τα μάτια και κάθε σκληρό μέρος. Κόψτε τα πλοκάμια και το κεφάλι σε μικρά κομμάτια. Πλύντε και στραγγίστε τα κομμάτια του χταποδιού.

Βάλτε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Αυξήστε  βαθμιαία  τη φλόγα, ανακατεύοντας κάθε λίγο και περιμένετε μέχρι το χταπόδι να αρχίσει να βγάζει το υγρό του, παίρνοντας ένα κοκκινωπό χρώμα.

Ρίξτε το κρασί στην κατσαρόλα, αφήστε να πάρει βράση και έπειτα χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε το χταπόδι για 1 ώρα και 1 / 2-2 ώρες, πάντα σε χαμηλή φωτιά.

Το χταπόδι είναι έτοιμο όταν  είναι τρυφερό. Προσθέστε το αλάτι μετά από περίπου 1 ώρα, όταν δείτε ότι το το χταπόδι ελαττώθηκε σε όγκο. Αν το αλατίσετε νωρίτερα θα γίνει αλμυρό, επειδή ο όγκος του χταποδιού μειώνεται πολύ με το μαγείρεμα.

Αν κατά το μαγείρεμα το υγρό μειωθεί μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο κρασί.

Όταν το χταπόδι είναι έτοιμο, αφήστε το να κρυώσει λίγο και μετά βάλτε από πάνω λίγο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρίγανη και λίγο πιπέρι.

Μπορείτε να σερβίρετε το χταπόδι κρασάτο ζεστό, αλλά και κρύο!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Ρυζόγαλο Successivo Μαριναρισμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες