Ψάρι καπόνι με σάλτσα και κάρυ

Το ψάρι καπόνι με σάλτσα και κάρυ είναι ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο, αλλά πολύ νόστιμο. Το κάρυ, ένα μείγμα αλεσμένων μπαχαρικών,  προσθέτει μιά έντονη γεύση που κάνει ένα απλό πιάτο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Mε τον ίδιο τρόπο μπορείτε να ετοιμάσετε και άλλα ψάρια, όπως για παράδειγμα φιλέτο φρέσκου μπακαλιάρου.

Ψάρι καπόνι με σάλτσα και κάρυ

Ψάρι καπόνι με σάλτσα και κάρυ

Υλικά για 4 άτομα

  • 8 φιλέτα ψάρι καπόνι
  • 10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 γρ ντομάτες σε κουτί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βάλτε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, ζεστάνετε ελαφρώς, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε.Προσθέστε τις σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες.

Περάστε τις ντομάτες από το μύλο και ρίξτε τις στο τηγάνι. Αφήστε τη σάλτσα να  βράσει, μαγειρέψτε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά και όταν η σάλτσα αρχίσει να πήζει, προσθέστε τα φιλέτα του ψαριού.

Βάλτε σε ένα μπολ το κρασί, τη μουστάρδα και το κάρυ και χτυπήστε τα καλά γιά να ενωθούν τα υλικά. Ρίξτε  τη σάλτσα πάνω από τα φιλέτα, και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Τα φιλέτα  είναι έτοιμα σε περίπου 10 λεπτά, το πολύ 15.

Γυρίστε τα φιλέτα τουλάχιστον μία φορά, προσεκτικά, ώστε να πάρουν γεύση και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρετε το ψάρι καπόνι με σάλτσα και κάρυ ζεστό!

Συμβουλή: Αν σας αρέσει η έντονη γεύση μπορείτε να χρησιμοποίηστε περισσότερο κάρυ και μουστάρδα.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Precedente Κοτόπουλο αρωματισμένο με κάρυ Successivo Ρολό με κιμά και ανθότυρο