Αλμυρό κέικ με γιαούρτι

Το αλμυρό κέικ με γιαούρτι, γραβιέρα και ζαμπόν είναι ένα νόστιμο ορεκτικό. Ένα αλμυρό κέικ τέλειο για ένα μπουφέ ή ένα πικ-νικ, πολύ εύκολο στην ετοιμασία.

Αλμυρό κέικ με γιαούρτι

Αλμυρό κέικ με γιαούρτι

Υλικά για 8-10 άτομα

  • 3 αυγά
  • 2 βαζάκια γιαούρτι των 125 γρ (250 γρ)
  • 3 βαζάκια αλεύρι
  • 150 γρ γραβιέρα
  • 100 γρ ζαμπόν (δύο φέτες)
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 βαζάκι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι

Διαδικασία

Ρίξτε το γιαούρτι σε ένα μπολ και  χρησιμοποιήστε ένα από τα βαζάκια του γιαουρτιού (125 γρ), αφού το πλύνετε και το στεγνώσετε, για να κανονίσετε τη δόση για το αλεύρι και το ελαιόλαδο.

Προσθέστε τα αυγά και το ελαιόλαδο στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατέψτε τα χρησιμοποιώντας ένα αυγοδάρτη.

Προσθέστε το αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, την τριμμένη παρμεζάνα και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα .

Κόψτε την γραβιέρα και το ζαμπόν σε κύβους και προσθέστε τα στο μείγμα, ανακατεύοντας για να διανεμειθούν παντού.

Καλύψτε ένα ταψί μεγέθους  30×40 εκ. με χαρτί φούρνου και απλώστε πάνω το μείγμα, με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας ή με μια σπάτουλα.

Ψήστε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 ° C, για 20-30 λεπτά, έως ότου ροδίσει η επιφάνια.

Κόψτε το αλμυρό κέικ με γιαούρτι σε κομμάτια και σερβίρετε, αφού το αφήσετε να κρυώσει!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!