Αρνί τσιγαριαστό

Το αρνί τσιγαριαστό είναι μια κρητική συνταγή, πολύ απλή, αλλά πολύ νόστιμη

Στην Κρήτη, το αρνί το τρώμε πολύ συχνά, όχι μόνο το Πάσχα. Το μυστικό για την επιτυχία αυτής της συνταγής είναι το κρέας το οποίο πρέπει να είναι άπαχο.

Ενα πιάτο ελαφρύ, εύκολο, αλλά πολύ γευστικό για το μεσημεριανό της Κυριακής και όλες τις ειδικές περιστάσεις!

Αρνί τσιγαριαστό

Αρνί τσιγαριαστό

Υλικά για 4 άτομα

  • 800 γρ  αρνί
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας βγάλει το κόκκαλο από ένα μπούτι αρνιού και να σας κόψει το κρέας σε κομματάκια. Μπορείτε να πάρετε και άλλο κομμάτι αρνιού, το βασικό είναι το κρέας να είναι άπαχο.

Πριν αρχίσετε το μαγείρεμα, πλύντε καλά το κρέας, για να φύγουν τα κομματάκια απο κόκκαλο που τυχόν έχουν μείνει. Αφήστε το να στραγγίσει.

Βάλτε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το αρνί και αφήστε το να ροδίσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε το κρέας για περίπου μισή ώρα, σε χαμηλή φωτιά. Μην αλατίσετε αμέσως το κρέας, γιατί με το μαγείρεμα μειώνεται ο όγκος του  και θα γίνει αλμυρό.

Αφού περάσει η μισή ώρα, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και συνεχίστε το μαγείρεμα με σκεπασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, για περίπου μία ώρα, μέχρι το κρέας να είναι πολύ μαλακό.

Αν κατά το μαγείρεμα, στεγνώσει η σάλτσα, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ή λίγο κρασί και συνεχίστε το βράσιμο.

Οταν το κρέας είναι έτοιμο, αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε από πάνω λίγη  ρίγανη, πριν το σερβίρετε.

Απολαύστε το αρνί τσιγαριαστό ζεστό!

Ελπίζω να σας αρέσει!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!