Γαλέος με σάλτσα ντομάτας

Ο γαλέος με σάλτσα ντομάτας είναι ένα κυρίως πιάτο πολύ νόστιμο, με μια γευστική σάλτσα ντομάτας, εύκολο, γρήγορο και ελαφρύ.

Ο γαλέος είναι ο πιο νόστιμος από όλους τους καρχαρίες. Το κρέας του έχει μια ελαφριά γεύση ψαριού. Δεν έχει κόκκαλα αλλά μόνο μια σπονδυλική στήλη σε σχήμα σταυρού.

Οι φέτες του γαλέου μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους, περασμένες σε τριμμένη φρυγανιά ή αλευρωμένες και τηγανισμένες ή ψημένες στο φούρνο. Ο γαλέος είναι πολύ ωραίος στις σούπες.

Γαλέος με σάλτσα ντομάτας

Γαλέος με σάλτσα ντομάτας

Υλικά για 4 άτομα

  • 600 γρ γαλέος
  • 200 ml αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Κόψτε το γαλέο σε φέτες, εάν δεν τον έχετε αγοράσει ήδη κομμένο. Πλύντε  τις φέτες του ψαριού και στραγγίστε τις.

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τις σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και ελαφρά λιωμένες.

Ρίξτε τις αποφλοιωμένες ντομάτες που έχετε περάσει απο το μύλο, αλάτι και μαγέψτε για 5-8 λεπτά σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, έως ότου η σάλτσα στεγνώσει λίγο.

Προσθέστε τις φέτες του γαλέου,  αλάτι,  πιπέρι και αφήστε να ψηθούν, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, με το τηγάνι σκεπασμένο, για περίπου δέκα λεπτά, γυρίζοντας τουλάχιστον μία φορά τις φέτες του ψαριού.

Αν οι φέτες του γαλέου είναι μεγάλες, μαγειρέψτε για 15 λεπτά.

Σερβίρετε το γαλέο με σάλτσα ντομάτας ζεστό!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!