Γαλακτομπούρεκο με κρέμα ζαχαροπλαστικής

Το γαλακτομπούρεκο με κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι μια πιο σύγχρονη έκδοση του γαλακτομπούρεκου που είναι πολύ διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια.Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα από τα πιο γνωστά γλυκά της ελληνικής κουζίνας, φτιαγμένο με φύλλο κρούστας, κρέμα από σιμιγδάλι και  σιρόπι με άρωμα λεμόνι. Η συνταγή που σας δίνω γίνεται με κρέμα ζαχαροπλαστικής αντί για κρέμα από σιμιγδάλι.

Γαλακτομπούρεκο με κρέμα ζαχαροπλαστικής

Γαλακτομπούρεκο με κρέμα ζαχαροπλαστικής

Υλικά για 12 άτομα

για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

  • 900 γρ γάλα
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ καλαμποκάλευρο (κορν φλάουρ)
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 βανίλια

για το φύλλο 

  • 10 φύλλα κρούστας
  • 150 γρ λιωμένο βούτυρο

για το σιρόπι

  • 500 γρ ζάχαρη
  • 300 γρ νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Διαδικασία

Βάλτε το γάλα να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα μαζί με την κρέμα γάλακτος.
Εν τω μεταξύ, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη. Προσθέστε στο μείγμα το καλαμποκάλευρο κοσκινισμένο και τη βανίλια, ανακατεύοντας καλά έτσι ώστε να γίνει λείο.
Όταν ζεσταθεί το γάλα ρίξτε μια μικρή ποσότητα στο μείγμα των αυγών με τη ζάχαρη και το καλαμποκάλευρο και ανακατέψτε καλά ώσπου να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα με το  γάλα, βάλτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Πάρτε ένα ταψί, βουτυρώστε το και τοποθετήστε πάνω τα φύλλα κρούστας, ένα κάθε φορά, βουτυρώνοντας κάθε φύλλο με ένα πινέλο βουτηγμένο σε λιωμένο βούτυρο, πριν τοποθετήσετε το επόμενο φύλλο. Δεν είναι απαραίτητο τα φύλλα να έχουν το ίδιο μέγεθος του ταψιού, αντιθέτως, πρέπει να μείνει ένα μέρος του φύλλου έξω από το ταψί.
Αφού τοποθετήσετε 6 φύλλα, ρίξτε την κρέμα στο ταψί και σκεπάστε την με τα φύλλα κρούστας, διπλώνοντας πάνω στην κρέμα ένα φύλλο κάθε  φορά και βουτυρώνοντάς το, πριν διπλώσετε από πάνω το επόμενο φύλλο.

Βάλτε από πάνω άλλα 4 φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας τα ένα ένα και διπλώνοντας πάνω το κομμάτι φύλλου που περισσεύει από το ταψί.

Κόψτε το τελευταίο φύλλο στο ίδιο μεγέθος του ταψιού και τοποθετήστε το πάνω από τα υπόλοιπα φύλλα.

Galaktoboureko-saporigreci

Βουτυρώστε και το τελευταίο φύλλο και κόψτε την επιφάνεια των φύλλων, ανάλογα με τις μερίδες που θέλετε, χωρίς να φτάσετε με το μαχαίρι ως τη κρέμα.

Βρέξτε την επιφάνεια του γλυκού με λίγο νερό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για 5 λεπτά (από όταν αρχίζει να βράζει).

Όταν βγάλετε το γαλακτομπούρεκο από το φούρνο, ρίξτε από πάνω το ζεστό σιρόπι.

Το γαλακτομπούρεκο με κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι έτοιμο!

Συμβουλές

Κόψτε το γλυκό σας αφού κρυώσει.

Διατηρείται στο ψυγείο.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!