Γλυκόξινα κρεμμύδια

Τα γλυκόξινα κρεμμύδια είναι ένα απλό συνοδευτικό πιάτο αλλά πολύ νόστιμο. Μπορεί να σερβιριστεί  και σαν ορεκτικό. Ένα κλασικό πιάτο, εύκολο, με λίγα,  απλά υλικά.

Γλυκόξινα κρεμμύδια

Γλυκόξινα κρεμμύδια

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ κρεμμύδια borettane
  • 4 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φύλλα φασκόμηλο
  • νερό
  • 1 πρέζα αλάτι

Διαδικασία

Βάλτε τα κρεμμύδια σε βραστό νερό και αφήστε τα να βράσουν για 2-3 λεπτά, ώστε να μπορείτε να τα ξεφλουδίσετε πιο εύκολα; στραγγίστε τα κρεμμύδια και βουτήξτε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια, αφού κόψετε τις άκρες.

Βάλτε τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το ξύδι από λευκό κρασί, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το φασκόμηλο και μια πρέζα αλάτι και σκεπάστε τα με νερό.

Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια, με σκεπασμένη κατσαρόλα, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν; ανακατεύετε κάπου κάπου προσεκτικά.

Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος των κρεμμυδιών.

Σερβίρετε τα γλυκόξινα κρεμμύδια όπως εσείς προτιμάτε, ζεστά ή κρύα!

Σημείωση

Τα γλυκόξινα κρεμμύδια διατηρούνται στο ψυγείο για 6-7 ημέρες.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!