Ζυμαρικά με τόνο και ντομάτα

Τα ζυμαρικά με τόνο και ντομάτα είναι ένα νόστιμο πιάτο, με μια σάλτσα από ελαιόλαδο, φρέσκια ντομάτα, τόνο, αντζούγιες, μαύρες ελιές και κάπαρη. Ενα πιάτο ελαφρύ, εύκολο και σε λίγο χρόνο!

Ζυμαρικά με τόνο και ντομάτα

Ζυμαρικά με τόνο και ντομάτα

Υλικά για 4 άτομα

  • 360 γρ ζυμαρικά τύπου μπουκατίνι
  • 350 γρ ντομάτες
  • 150 γρ τόνο σε λάδι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 100 γρ μαύρες ελιές
  • 20 γρ κάπαρη
  • 2 αλατισμένες αντσούγιες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι

Διαδικασία

Πλύντε τις ντομάτες, αφαιρέστε τους σπόρους και ψιλοκόψτε τις ή κόψτε τις σε μικρά κομμάτια.

Πλύντε τις αντσούγιες και αφαιρέστε τα κόκκαλα.

Βγάλτε τα κουκούτσια από τις ελιές και κόψτε τις σε κομματάκια.

Ξεπλύντε την κάπαρη.

Ρίξτε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο, ξεφλουδισμένο και ελαφρώς λιωμένο.

Προσθέστε τις αντσούγιες και λιώστε τις ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέστε τον τόνο, που έχετε κάνει κομματάκια, τις ελιές, την κάπαρη, τις ντομάτες και την κόκκινη πιπεριά. Προσθέστε αλάτι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά.

Στα μισά του μαγειρέματος, προσθέστε τον μισό  μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Εν τω μεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα στραγγίστε τα και ρίξτε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατέψτε καλά για να διανεμειθεί καλά η σάλτσα και πασπαλίστε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Σερβίρετε τα ζυμαρικά με τόνο και ντομάτα αμέσως!

Σημείωση

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτό το πιάτο όλους τους τύπους των μακριών ζυμαρικών, όπως μπουκατίνι, σπαγγέτι ή ότι άλλο σας αρέσει.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!