Καλαμαράκια γεμιστά με πατάτες

Τα καλαμαράκια γεμιστά με πατάτες είναι ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο. Το καλαμαράκια, με γέμιση από πατάτες, αντζούγιες, τα πλοκάμια των καλαμαριών και πράσο, είναι μαγειρεμένα στον ατμό. Σερβίρισα αυτό το πιάτο με πράσινα φασολάκια βραστά για ένα ελαφρύ γεύμα.

Καλαμαράκια γεμιστά με πατάτες
  • Preparazione: Minuti
  • Cottura: Minuti
  • Porzioni: 4 άτομα

Ingredienti

  • Καλαμαράκια 600 g
  • πατάτες 350 g
  • Πράσο 1
  • Αντζούγιες (σε λάδι) 2
  • Κουταλιες ελαιολαδο 4
  • βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Preparazione

  1. Αφαιρέστε το εξωτερικό δέρμα των καλαμαριών, τα εντόσθια και κόψτε τα πλοκάμια; πλύντε τα καλαμαράκια και στραγγίξτε τα; κόψτε τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια.

    Βάλτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίξτε τα πλοκάμια να ροδίσουν για 2-3 λεπτά; προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα στην άκρη.

    Πλύντε τις πατάτες, βάλτε τις σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό, βάλτε στη φωτιά να βράσει, προσθέστε αλάτι και συνεχίστε το βράσιμο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

    Αφαιρέστε τα εξωτερικά φύλλα του πράσου και κόψτε τα σε ροδέλες; λιώστε λίγο βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρετε το πράσο, για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας.

    Στραγγίστε τις πατάτες, αφαιρέστε τη φλούδα και αλέστε τις στο μύλο λαχανικών. Προσθέστε στις πατάτες τις αντσούγιες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες, το πράσο, τα πλοκάμια, 2 κουταλιές της σούπας λάδι, πιπέρι και περισσότερο αλάτι αν χρειάζεται. Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν καλά.

    Γεμίστε τα καλαμαράκια με το μείγμα, κλείστε το άνοιγμα με μια ξύλινη οδοντογλυφίδα και μαγειρέψτε τα στον ατμό για 10 λεπτά. Εάν δεν έχετε ατμομάγειρα, χρησιμοποιήστε μια μεγάλη κατσαρόλα στην οποία θα βάλετε περίπου 4 δάχτυλα νερό. Τοποθετήστε τα καλαμαράκια σε ένα τρυπητό σκεύος, μεταλλικό ή από σιλικόνη, και βάλτε το πάνω στην κατσαρόλα. Το σημαντικό είναι να εφαρμόζουν σωστά και η στάθμη του νερού να είναι χαμηλότερη από το τρυπητό σκεύος, έτσι ώστε τα καλαμάρια να μην έρχονται σε επαφή με το νερό.

    Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, χαμηλώστε τη φωτιά και υπολογίστε το χρόνο μαγειρέματος από εκείνη τη στιγμή.

    Αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρετε τα καλαμαράκια γεμιστά με πατάτες ζεστά, συνοδευόμενα από το πιάτο που προτιμάτε!

    Όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία, εγώ τα σερβίρισα με πράσινα φασολάκια βραστά.

  2. Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!

Note

/ 5
Grazie per aver votato!

Hai voglia di aiutarmi a migliorare la ricetta, rispondendo a qualche domanda? Grazie!

* Domanda obbligatoria

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.