Κολοκυθάκια στο φούρνο

Τα κολοκυθάκια στο φούρνο με φρέσκια ντομάτα και δύο είδη τυριών που, μαζί με το θυμάρι, εμπλουτίζουν το πιάτο με τη γεύση τους, είναι ένα νόστιμο και ελαφρύ κυρίως πιάτο. Ιδανικό για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή.

Κολοκυθάκια στο φούρνο

Κολοκυθάκια στο φούρνο

Υλικά για 4 άτομα

  • 700 γρ κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 2 ντομάτες
  • θυμάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 κ. σ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 100 ml  κρέμα γάλακτος
  • 20 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 40 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Κόψτε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και, αφού τα πλύνετε, κόψτε τα σε στρογγυλές φέτες.

Πάρτε δυο ώριμες ντομάτες,  πλύντε τις, κόψτε τις στη μέση, αφαιρέστε τους σπόρους και κόψτε τις σε κύβους.

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Βάλτε το βούτυρο σε μια βαθιά κατσαρόλα και αφήστε το να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε.

Προσθέστε τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια και αφήστε να πάρουν γεύση, ανακατεύοντας, για λίγα λεπτά.

Προσθέστε μια πρέζα θυμάρι και το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε τα κολοκυθάκια σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ.

Βάλτε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και χτυπήστε τα καλά με ένα σύρμα.

Ρίξτε το μείγμα πάνω από τα κολοκυθάκια και πασπαλίστε με τα τριμμένα τυριά.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, έως ότου λιώσει  και ροδίσει το τυρί .

Σερβίρετε τα κολοκυθάκια στο φούρνο ζεστά!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!