Κοτόπουλο αρωματισμένο με κάρυ

Το κοτόπουλο αρωματισμένο με κάρυ είναι ένα απλό και γρήγορo πιάτο για το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο. Προσθέτοντας το κάρυ, ένα μείγμα μπαχαρικών με έντονο άρωμα, χυμό λεμονιού, μουστάρδα και λευκό κρασί αυτό το απλό πιάτο γίνεται πιο αρωματικό και γευστικό και το κρέας μαλακό!

Κοτόπουλο αρωματισμένο με κάρυ

Κοτόπουλο αρωματισμένο με κάρυ

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φέτες στήθος κοτόπουλου
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/4 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βάλτε τις φέτες από στήθος κοτόπουλου σε ένα μπολ, βρέξτε με το χυμό λεμονιού και  αφήστε να μαριναριστούν για λίγο.

Ρίξτε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέστε τις σκελίδες λιωμένο σκόρδο και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά.Προσθέστε τις φέτες στήθος κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Χτυπήστε το κρασί με τη μουστάρδα και το κάρυ. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τα φιλέτα στήθους κοτόπουλου και μαγειρέψτε μέχρι να είναι έτοιμα.

Μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας με ότι προτιμάτε. Εγώ το συνόδευσα με σπανάκι.

Σερβίρετε το κοτόπουλο αρωματισμένο με κάρυ ζεστό!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!