Λαχανίδες κοκκινιστές

Οι λαχανίδες κοκκινιστές  είναι ένα απλό αλλά νόστιμο πιάτο, εξαιρετικό για να συνοδεύσει το γεύμα σας. Οι λαχανίδες είναι χαμηλές σε λιπαρά, αλλά πλούσιες σε κάλιο, βιταμίνη Α και βιταμίνη C, γι ‘αυτό είναι μια πολύ υγιεινή τροφή.

Λαχανίδες κοκκινιστές

Λαχανίδες κοκκινιστές

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό λαχανίδες
  • 2 κρεμμύδια
  • 400 γρ αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 12 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίστε τις  λαχανίδες αφαιρώντας τα χαλασμένα φύλλα και τα πιο σκληρά κοτσάνια.

Πλύντε τα φύλλα σε κρύο νερό και αφήστε τα να στραγγίξουν.

Kόψτε τα φύλλα, λίγα κάθε φορά,  σαν να ήταν σαλάτα, σε κομμάτια περίπου 2 cm.

Ρίξτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο, ζεστάνετε  ελαφρώς, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε.

Στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες, αφού πρώτα τις περάσετε από το μύλο, αλατίστε και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά.

Βάλτε  στην κατσαρόλα τις λαχανίδες και αφήστε τις να μαραθούν, ανακατεύοντας.

Όταν δείτε ότι ο όγκος μειώθηκε βάλτε αλάτι, πιπέρι, και προσθέστε ζεστό νερό ώστε να καλύψετε τις  λαχανίδες.

Βράστε σε μέτρια-υψηλή φωτιά, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, για περίπου 45 λεπτά.

Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, το νερό στεγνώσει, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ζεστό νερό.

Αν, αντίθετα, οι  λαχανίδες έχουν ψηθεί, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει πολύ νερό, βράστε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, ώσπου να εξατμιστεί.

Σερβίρετε τις λαχανίδες κοκκινιστές ζεστές!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!