Μαριναρισμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες

Οι μαριναρισμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες είναι ένα πιάτο εύκολο και γρήγορο, αλλά πολύ νόστιμο. Το μαρινάρισμα είναι μια παραδοσιακή τεχνική για την προετοιμασία του κρέατος, ψαριών και λαχανικών. Το κρέας, μαριναρισμένο, γίνεται πιο μαλακό και γευστικό.

Μαριναρισμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες

Μαριναρισμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι κρασί
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ρίγανη
  • θυμάρι
  • πιπέρι
  • αλάτι

Διαδικασία

Μαριναρισμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες, ένα πιάτο εύκολο και γρήγορο, αλλά πολύ νόστιμο.

Ρίξτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το κρασί και το χυμό λεμονιού. Προσθέστε τις σκελίδες σκόρδο, που έχετε λιώσει, ρίγανη, θυμάρι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.

Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε ένα μπολ, τη μια δίπλα στην άλλη, και  σκεπάστε τις με το υγρό για το μαρινάρισμα.

Σκεπάστε το μπολ και το βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Αφαιρέστε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και ψήστε τις στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι, για δέκα περίπου λεπτά, γυρίζοντας τις κάπου κάπου.

Αν τις ψήσετε στο φούρνο ή στα κάρβουνα, φροντίστε να τις βρέχετε κάθε λίγο με ένα κλαδάκι από βότανα βουτηγμένο στην μαρινάδα.
Βάλτε αλάτι και σερβίρετε τις μαριναρισμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες ζεστές, με λίγο λάδι από πάνω!

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!