Μηλόπιτα

Η μηλόπιτα είναι ένα κλασικό γλυκό που παρασκευάζεται σε όλο τον κόσμο και, ως εκ τούτου, μπορεί να βρεθεί σε διάφορες παραλλαγές. Η συνταγή που σας προτείνω είναι πολύ ελαφριά, γιατί δεν έχει βούτυρο, αλλά η μηλόπιτα γίνεται πολύ νόστιμη και αφράτη.

Μηλόπιτα

Μηλόπιτα

Υλικά για 8-10 άτομα

  • 900 γρ μήλα
  • 3 αυγά
  • 160 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ αλεύρι
  • 1/2 φακελάκι baking powder
  • 40 γρ  γάλα
  • 20 γρ βούτυρο
  • αλάτι

Διαδικασία

Η μηλόπιτα είναι ένα νόστιμο και εύκολο γλυκό, ιδανικό για μικρούς και μεγάλους!

Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε φέτες αρκετά λεπτές; βάλτε τις φέτες  των μήλων σε μια λεκάνη με νερό και μερικές σταγόνες λεμόνι, ώστε να μην μαυρίσουν.

Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Προσθέστε  σιγά σιγά τα 200 γρ αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ.

Προσθέστε το γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου, αρκετό για να γίνει ένα μείγμα που δεν θα είναι πολύ πηχτό  (40 γρ πρέπει να είναι αρκετά).

Πάρτε ένα στρογγυλό ταψί με ψηλές πλευρές, βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Ρίξτε το μισό του μείγματος στο ταψί και σκεπάστε με τα μισά μήλα, τοποθετώνοντας τα όπως στη φωτογραφία.

P1040100

Ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα. Προσθέστε  τα μήλα που έμειναν.

Πασπαλίστε την επιφάνεια του γλυκού σας με νιφάδες βουτύρου -αν θέλετε ένα γλυκό χωρίς καθόλου βούτυρο μπορείτε να προσπεράσετε αυτό το βήμα, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο νόστιμο!

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα. Η μηλόπιτα θα πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα.

Μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι η μηλόπιτα είναι έτοιμη τρυπώντας  την με ένα μακαρόνι. Αν  βγει καθαρό η μηλόπιτα είναι έτοιμη!

Κόψτε το κέικ σας αφού κρυώσει! Αν θέλετε μπορείτε να το σερβίρετε αφού το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.

Αν σου αρέσουν οι συνταγές μου μπορείς να με παρακολουθείς και στη σελίδα Facebook Οι συνταγες της Νινας  για να βλέπεις τις καινούριες συνταγές!